Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Black Hawk: Σε drone θα μετατραπεί το ιστορικό ελικόπτερο

Η αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Sikorsky θα μετατρέψει το γηρασμένο ελικόπτερο UH-60A σε σύγχρονο Optionally Piloted Vehicle, ανακοίνωσε ο γίγαντας της αεροδιαστημικής στις 6 Ιουνίου.

Το UH-60A Black Hawk υπήρξε το ελικόπτερο πρώτης γραμμής του Στρατού για τα τελευταία 40 χρόνια. Πήρε το όνομά του από τον αρχηγό της φυλής Σαούκ των Ινδιάνων, Μαύρο Γεράκι , το πρώτο UH-60A έγινε αποδεκτό από το στρατό το 1978 και τέθηκε σε υπηρεσία το 1979 όταν παραδόθηκε στις συνιστώσες της 101ης και 82ης μεραρχίας.


Από τότε, το Black Hawk έχει συσσωρεύσει πάνω από 9 εκατομμύρια ώρες πτήσεως και έχει υποστηρίξει τα στρατεύματα των ΗΠΑ σε κάθε σημαντική επιχείρηση έκτακτης ανάγκης που έχει εκτελέσει ο στρατός, όπως η Γρενάδα, ο Παναμάς, το Ιράκ, η Σομαλία, τα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν και σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Τώρα, ένα technology kit που αναπτύχθηκε από τη Sikorsky, μια μονάδα της Lockheed Martin, δίνει στα Black Hawk πλήρη έλεγχο fly-by-wire, κάτι που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα προς το μετασχηματισμό του αεροσκάφους σε ένα προαιρετικά ελεγχόμενο όχημα (Optionally Piloted Vehicle).
Το technology kit της Sikorsky χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για να λειτουργήσει ένα ελικόπτερο Black Hawk με full authority, fly-by-wire. Η πτήση της 29ης Μαΐου σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του προγράμματος δοκιμών πτήσης για το ελικόπτερο που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία πιλοτικά. Το πρότζεκτ είναι η πλήρως αυτόνομη πτήση (χωρίς πιλότο) μέχρι το 2020.
«Η τεχνολογία αυτή φέρνει μια εντελώς νέα διάσταση ασφάλειας, αξιοπιστίας και ικανότητας σε υπάρχοντα και μελλοντικά ελικόπτερα και σε εκείνους που εξαρτώνται από αυτά για να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους», δήλωσε ο Chris Van Buiten, Αντιπρόεδρος της Sikorsky Innovations. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μετασχηματίζουμε ένα αεροσκάφος που ελέγχθηκε με μηχανικό τρόπο σε ένα με έλεγχο fly-by-wire. Αυτή η πτήση αποτελεί το επόμενο βήμα για την κατασκευή προαιρετικά πιλοτικών – και βέλτιστα πιλοτικών – αεροσκαφών».
Πρόκειται για το πρώτο κιτ αναβάθμισης πλήρους εξουσιοδότησης που αναπτύχθηκε από τη Sikorsky, το οποίο έχει αφαιρέσει εντελώς μηχανικούς ελέγχους πτήσης από το αεροσκάφος.





πηγή:  onalert.gr    defence-blog.com





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια