Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η εισαγγελική πρόταση στην 5η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Ενημέρωση από την 5η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που αφορά την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που επιχείρησε η Πόλα Ρούπα στις 21/2/2016, τις
απαλλοτριώσεις τραπεζών (Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία, και Εθνική Μαλεσίνας), κατοχή όπλων και εκρηκτικών
5 Ιουνίου 2019
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της συντρόφισσας Πόλας Ρούπα σχεδόν για το σύνολο του κατηγορητηρίου εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πιλότου του ελικοπτέρου και την απόπειρα απόδρασης, εφόσον δεν είχε πραγματοποιηθεί αρχή τέλεσης της πράξης.
Για τον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη πρότεινε την ενοχή του για ηθική αυτουργία στα 4 κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός η Πόλα Ρούπα (απόπειρα κατάληψης αεροσκάφους, αρπαγή, απειλή και άσκηση βίας κατά του πιλότου, κίνδυνος για την ασφάλεια των αεροπορικών συγκοινωνιών).
Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή των υπολοίπων κατηγορουμένων από την ηθική αυτουργία και ενοχή των κατηγορουμένων Αθανασοπούλου και Χαραλαμπίδη για ένταξη στον Επαναστατικό Αγώνα και για την απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας της Μαλεσίνας τον Σεπτέμβριο του 2016. Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Ιουνίου με την δευτερολογία των συντρόφων του Επαναστατικού Αγώνα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων τους.
Αλληλέγγυοι/ες στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα
Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια