Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα στοιχεία για την δολοφονία του 41χρονου Αρμένιου στη Γλυφάδα – Οι υπόνοιες της ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένουν για την ΕΛ.ΑΣ. τα κίνητρα της δολοφονίας, προ μίας εβδομάδας στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Γλυφάδα ενός 41χρονου που ήταν σημαντικό μέλος
της αρμενικής κοινότητας. Με ενδείξεις ότι ίσως πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση με σημαντικές προεκτάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος που ήταν δάσκαλος πάλης δέχθηκε σφαίρες από δύο όπλα, διαμετρήματος 9 και 7.65 μιλιμέτρ την ώρα που άνοιγε το γκαράζ του διαμερίσματος του.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν πληροφορίες για συμμετοχή του 41χρονου σε επιχείρηση στην περιοχή της Ακρόπολης μαζί με συγγενικό πρόσωπο, ενώ ερευνώνται πληροφορίες ότι διατηρούσε και ταξιδιωτικό γραφείο για τουρίστες κυρίως από την Αρμενία κι άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Παράλληλα ερευνώνται τραπεζικές συναλλαγές του κι άλλες δραστηριότητές του, τους τελευταίους μήνες.
Η ΕΛΑΣ στέκεται ιδιαίτερα στα δεδομένα μίας παλιότερης υπόθεσης εισαγωγής ναρκωτικών από την Νότιο Αμερική στην οποία είχε εμπλακεί ο 41χρονος – με κατηγορίες για «ξέπλυμα χρήματος» .
Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας που συντάχθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2013 αναφέρεται ότι ο δολοφονηθείς στην Γλυφάδα είχε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον αρχηγό του κυκλώματος κι είχαν βρεθεί στην κατοχή του 103.000 ευρώ που φέρονταν να είναι από κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ την περίοδο 2010-2012 .
Οπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. «από την εξέταση των καταστάσεων με τα στοιχεία των δελτίων και διασταύρωση τους με τα πλήρη στοιχεία των πρακτορείων, προέκυψε πλήθος σχεδόν ταυτόχρονων χρονικά καταθέσεων κι εξαργυρώσεων δελτίων σε πρακτορεία διαφορετικής πόλης κάθε φορά, σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι πρακτικά αδύνατον να εχουν πραγματοποιηθεί από το ίδιο πρόσωπο».
Μάλιστα στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαινόταν το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό κέρδους της τάξης του 49% ανά ημέρα που εμφανιζόταν να είχε το θύμα της πρόσφατης εγκληματικής επίθεσης. Επιπλέον στο έγγραφο του 2013 σημειωνόταν ότι «τα περί κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ είχαν ως στόχο την αιτιολόγηση απόκτησης και διαχείρισης περιουσίας η οποία δεν συνάδει με την επαγγελματική δραστηριότητά του αφού το διάστημα 2008-2012 δήλωνε εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες τα οποία κυμαίνονται κατά μέσο όρο ετησίως στα 15.000 ευρώ».
Στον εν λόγω δικαστικό φάκελο περιέχονται ακόμη καταθέσεις ιδιωτών από την περιοχή Χιλιοδενδρίου Καστοριάς όπου είχε παρουσιασθεί το 2012 ο 41χρονος, μαζί με άλλα τρία άτομα ως επίδοξοι δημιουργοί φόρμας για γουνοφόρα ζώα.
Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες καταθέσεις οι υποψήφιοι επενδυτές δήλωναν ότι είναι έμποροι γούνας από την Κρήτη. Όμως ποτέ δεν προχώρησαν σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.
Σημειώνεται ότι ο 41χρονος απηλλάγη από την κατηγορία για το ξέπλυμα χρήματος-εκπροσωπήθηκε νομικά από τον δικηγόρο Αθηνών κ Ηλία Χαρίτο – αφού επικαλέσθηκε ότι ήταν την επίμαχη περίοδο συνιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ και τα κέρδη του από τα δελτία ήταν δικαιολογημένα κι απολύτως νόμιμα.


 Βασίλης Λαμπρόπουλος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια