Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι... προσεκτικοί κλέφτες με τις 33 διαρρήξεις

Πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα Νότια Προάστια της Αττικής έβαζε στο στόχαστρό της σπείρα διαρρηκτών, που εξάρθρωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας
Νοτιοανατολικής Αττικής.
Τα μέλη της κατηγορούνται για 33 περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες το μεσημέρι της Κυριακής σε έναν 34χρονο και μία 35χρονη σε Κορωπί και Ζωγράφου αντίστοιχα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς συνεργοί τους.
Όπως διαπίστωσαν από την έρευνα, ξεκίνησαν τη δράση τους τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017. Χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως "επιχειρησιακό" για τη μετάβαση και διαφυγή τους στο στόχο τους και το δεύτερο ως "υποστηρικτικό" που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως "όχημα διαφυγής".
Έμπαιναν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, που παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων. Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν "επιχειρησιακές" τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.
Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο (2) σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, καθώς και δύο (2) "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια