Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Πειραιά: Ακόμα και το 2019 διεκδικούμε καθαριότητα και ανθρώπινες συνθήκες


Διαβάστε ανακοίνωση τής Ένωσης Πειραιά: Έντονη δυσοσμία και σκόνη παντού είναι η εικόνα την οποία βιώνουν οι Αστυνομικοί που υπηρετούν και οι Πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται από τον
Ιανουάριο του 2019, το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου-Ταύρου, το Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου-Ταύρου και το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Όσο και αν προσπαθούν οι υπηρετούντες συνάδελφοί μας με καθαριστικά υλικά από τις οικίες τους, με προσωπική εργασία και χρήματα από την τσέπη τους να διορθώσουν λίγο την εικόνα, δυστυχώς το πρόβλημα δεν αφανίζεται. 
Καθώς η ίδια εικόνα επικρατεί και στα κρατητήρια των ιδίων υπηρεσιών με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο του 2019 να έχουν προσβληθεί από μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες (ψώρα) ήδη πέντε κρατούμενοι στο Α.Τ Μοσχάτου-Ταύρου. Το ζήτημα έχει εξελιχθεί σε ιδιαίτερα σοβαρό καθώς στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου-Ταύρου έχουν φιλοξενηθεί από τον Ιανουάριο του 2019 περίπου διακόσιοι δύο (202) κρατούμενοι. 
Έτσι συμπεραίνουμε πως από τύχη δεν έχει μεταδοθεί η ασθένεια και σε άλλους κρατούμενους ή σε κάποιον από τους συναδέλφους μας οι οποίοι με κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και των οικείων τους εκτελούν υπηρεσία όλο αυτό το διάστημα είτε ως σκοποί κρατητηρίων, είτε ως Αξιωματικοί Υπηρεσίας, που είναι υπεύθυνοι για την εποπτεία των κρατητηρίων. 
Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με σχετικές ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις ήδη από τον Ιανουάριο του 2019, αλλά διάθεση να ακουστούμε δεν υπάρχει, ούτε εμείς αλλά ούτε και οι συνάδελφοί μας οι οποίοι με σχετικά έγγραφα έχουν αποτυπώσει την κατάσταση και ζητούν να λυθεί το πρόβλημα. Με λίγα λόγια, συνεχίζουμε να βιώνουμε το Μεσαίωνα στον οποίο έχουμε περιέλθει όλα αυτά τα χρόνια εκτιθέμενοι σε κίνδυνους ενώ αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα. 
Απαιτούμε άμεσες λύσεις για την προστασία των Αστυνομικών αλλά και των πολιτών που προστατεύουμε καθημερινά από κάθε κίνδυνο. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2019 να διεκδικούμε ακόμη καθαριότητα και ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΟΤΣΟΣ                       ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΛΑΧΙΑ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια