Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεσσηνία: Για 13 κλοπές συνελήφθη τον Ιανουάριο, για 6 προχθές


Όχι απλώς αμετανόητοι, αλλά και θρασύτατοι αποδεικνύονται οι τρεις νεαροί Ρομά που συνελήφθησαν για άλλη μια φορά για κλοπές και απόπειρες, παρότι βρίσκονται σε επιτήρηση από
τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα στο πρόσφατο παρελθόν. Μάλιστα, ο 35χρονος είχε συλληφθεί και πάλι στα τέλη του Ιανουαρίου για τη διάπραξη εννέα κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής σε οχήματα, τριών κλοπών σε αποθήκες, καθώς και μίας κλοπής σε επιχείρηση.

Αυτή τη φορά εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής και συνελήφθησαν τρεις νεαροί Ρομά, ενώ ένας ακόμα ομόφυλός τους αναζητείται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και των διακεκριμένων κλοπών και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.

 

Νεαροί Ρομά

 Οι τρεις Ρομά, ένας 28χρονος, ένας 30χρονος και ένας 35χρονος, συνελήφθησαν έπειτα από κλοπή που έκαναν σε αποθήκη στο χωριά Αλώνια. Οι δράστες διέρρηξαν την Παρασκευή το μεσημέρι την αποθήκη και αφαίρεσαν μια γεννήτρια γαλαζώματος. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί και διέφυγαν με ένα ασημί αυτοκίνητο, παρατώντας τα κλοπιμαία. Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά που τους είχαν δει να κινούνται ύποπτα και η Αστυνομία καιρό τώρα αναζητούσε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Λίγο μετά την κλοπή στην αποθήκη οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας προέκυψε ότι οι νεαροί Ρομά, από τις 12 Μαΐου έως και προχθές την Παρασκευή, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας διέπραξαν συνολικά πέντε κλοπές σε αποθήκες και μία απόπειρα κλοπής, από όπου αφαίρεσαν σωλήνες και εξαρτήματα γεώτρησης, χάλκινα αντικείμενα, διάφορα εργαλεία, μπαταρίες αυτοκινήτων κ.ά.

 

Ρήμαξαν τις αποθήκες

 Όπως αποδείχθηκε, στα μέσα Μαΐου από την ίδια αποθήκη στα Αλώνια είχαν αφαιρέσει 80 μ. σιδερένιου σωλήνα γεώτρησης αξίας 2.000 ευρώ και την κεφαλή γεώτρησης αξίας 2.500 ευρώ, καθώς κι ένα αλυσιοπρίονο, τέσσερις τηλεοράσεις πλάσμα κι ένα παλιό γραμμόφωνο, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Στις 12 Μαΐου μπήκαν σε αποθήκη στην Ασπροπουλιά και αφαίρεσαν δύο χάλκινες μηχανές ραντίσματος, αξίας 300 ευρώ.

Επίσης, προς τα τέλη Μαΐου, πάλι στα Αλώνια, παραβίασαν περίφραξη επιχείρησης ζωοτροφών και αφαίρεσαν 30 ευρώ από δύο αυτοκίνητα, αλλά και τις μπαταρίες αυτών, αξίας 300 ευρώ.

Την ίδια ημέρα έκοψαν τη συρμάτινη περίφραξη από αγρόκτημα στα Αλώνια και διέρρηξαν αποθήκη που βρισκόταν εκεί, αφαιρώντας μια μπαλαντέζα 100 μέτρων και διάφορα εργαλεία. Από άλλον χώρο που βρίσκεται στο ίδιο αγρόκτημα αφαίρεσαν ένα μοτέρ, 100 μ. καλωδίων ρεύματος, 30 χάλκινες σωλήνες και χάλκινα εξαρτήματα από ψυκτικό μηχάνημα, ενώ προκάλεσαν φθορές σε άλλα πράγματα που υπήρχαν εκεί.

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας παραβίασαν κι άλλη αποθήκη στα Αλώνια και έκλεψαν ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, δύο αλυσοπρίονα και ένα χάλκινο καζάνι.

Η δράση τους είχε γίνει αντιληπτή από μάρτυρες, ενώ είχαν καταγραφεί και από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Από την Αστυνομία κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Της Βίκυς Βετουλάκη


Πηγή: tharrosnews.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια