Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκίστηκαν 12 νέοι Ανθυποπυραγοί


Τελετή ορκωμοσίας δώδεκα νέων Ανθυποπυραγών της 44ης εκπαιδευτικής σειράς «Δόκιμος Πυροσβέστης Πούλιος Κωνσταντίνος», πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 25 Ιουνίου, στην
Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.
Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς παρέδωσε η Α.Ε. o Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασιλείου Ματθαιόπουλου και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχου Εμμανουήλ Δαμουλάκη.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.
Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν: Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β΄ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός, ο εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. Γιώργος Παλιούρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Υπαρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος ΠΝ Νικόλαος Πέτσος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, η Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης.
Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος ΠΣ Σπυρίδων Βαρσάμης, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τον Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Πετρούτσος, οι Διοικητές Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Αθηνών και Πειραιά, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., ο Διευθυντής του 199 ΣΕΚΥΠΣ, του Κ.Ε.Π.Π., των Διευθύνσεων του Α.Π.Σ. καθώς και πλήθος Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών.
Επίσης παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών σωματείων και φορέων, αντιπροσωπείες των Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγήτριες και καθηγητές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.
Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αντιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, τα εξής: «[...]Η 44η εκπαιδευτική σειρά που αποφοιτά σήμερα φέρει το όνομα του πρώτου πεσόντα στο καθήκον Έλληνα πυροσβέστη Κωνσταντίνου Πούλιου, που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος την 12η Νοεμβρίου του 1942 σε πυρκαγιά σε κτίριο στη συνοικία Κουλέ Καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Πούλιος με τη θυσία του αυτή αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο στο Ηρώο του Πυροσβεστικού Σώματος και τρανταχτό παράδειγμα της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης που διέπει κατά την εκτέλεση του καθήκοντος όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. [...] Τα καθήκοντα του Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πολλαπλά και ιδιόμορφα, μεταβάλλονται διαρκώς ακολουθώντας την τεχνολογική πρόοδο και απαιτούν λεπτούς και επιδέξιους χειρισμούς [...]Διατηρείστε άσβεστη τη φλόγα της μάθησης, ώστε να προάγετε το Πυροσβεστικό Σώμα, σε μια καινοτόμο πορεία προσφοράς. Μια πορεία που τιμά τη μνήμη όλων των συναδέλφων που έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. [...]»






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια