Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αριστείδης Κοκονάς: Σε άρθρα που καταργούνται και τροποποιούνται από 01/07/2019 θα εξεταστούν οι υποψήφιοι Αρχιφύλακες τον Οκτώβριο


Λίγες μόνο μέρες χωρίζουν την προκήρυξη προαγωγικών εξετάσεων αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, στο βαθμό του αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων και την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και όμως δεν έγινε το αυτονόητο, η τροποποίηση της πρώτης ώστε οι συνάδελφοι να μην αναλώνονται στην αυτολεξεί εκμάθηση άρθρων που θα καταργηθούν ήδη από τον Ιούλιο. 

Είναι ιδιαίτερα οξύμωρο να ζητείται από τους συναδέλφους να αποστηθίσουν δεκάδες άρθρο που καταργούνται ή τροποποιούνται και να μάθουν να χρησιμοποιούν τα άρθρα αυτά σε πρακτικά. Είναι φυσικά χειρότερο για τους συναδέλφους που είτε είναι μη ανακριτικοί ή δεν ασκούν ανακριτικά καθήκοντα στις Υπηρεσίες τους και θα αναγκαστούν να μάθουν κώδικες διαφορετικούς από αυτούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν..

Ίσως πρέπει να γίνει αφαίρεση των άρθρων αυτόν από την ύλη ή αντικατάσταση τους με τα καινούργια. Κάτι που όμως πρέπει να γίνει σύντομα ώστε να γνωρίζουν οι συνάδελφοι σε ποια ύλη θα εξετάσουν καθώς πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει το διάβασμα.

Κοκονάς Αριστείδης
Αντιπρόσωπος της ΕΑΥΘ στην ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια