Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Xαρακόπουλος: Επανεμφάνιση ιδεολογιών που αιματοκύλησαν τον 20ο αιώνα


«Δυστυχώς και σήμερα, ο κόσμος μας δείχνει να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, που σε κάποια σημεία θυμίζουν μεσοπόλεμο, καθώς αναδύονται εκ νέου ακραίες ιδεολογίες, που νομίζαμε ότι είχαν εκλείψει, ενώ πολλαπλασιάζονται οι αναθεωρητικές δυνάμεις, που προτιμούν το δίκαιο της ισχύος από την ισχύ του δικαίου». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου, που παρέστη ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως εξής:

 

«Η σημερινή ημέρα πρέπει να βρίσκεται εσαεί στην μνήμη της ανθρωπότητας, και να περνά ως πολύτιμη παρακαταθήκη από γενιά σε γενιά. Γιατί μόνον έτσι δεν θα διολισθήσουμε και πάλι στον άλογο φανατισμό, στις ολοκληρωτικές ιδεολογίες και απάνθρωπες πρακτικές που στιγμάτισαν και αιματοκύλησαν τον 20ό αιώνα και ειδικά τα χρόνια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου. Δυστυχώς και σήμερα, ο κόσμος μας δείχνει να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, που σε κάποια σημεία θυμίζουν μεσοπόλεμο, καθώς αναδύονται εκ νέου ακραίες ιδεολογίες, που νομίζαμε ότι είχαν εκλείψει, ενώ πολλαπλασιάζονται οι αναθεωρητικές δυνάμεις, που προτιμούν το δίκαιο της ισχύος από την ισχύ του δικαίου.

Ειδικά, για την Ελλάδα, που υπήρξε μια από τις χώρες που πρόσφερε σε εκείνον τον πόλεμο θυσίες πολύ πάνω από αυτές που αναλογούσαν στον μικρό της πληθυσμό, και κατέστη σύμβολο της ελευθερίας και της αντίστασης απέναντι σε τρεις κατοχικές δυνάμεις (Γερμανία, Ιταλία και Βουλγαρία), η διατήρηση της ιστορικής μνήμης συνιστά προϋπόθεση της ίδιας της ύπαρξής μας ως έθνους».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια