Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

WSJ: Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα καθυστερεί και η Χρυσή Αυγή «ευημερεί»

Στην μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής αναφέρεται η Wall Street Journal, με άρθρο της στο οποίο περιλαμβάνεται και δήλωση του υπουργού
Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, ο οποίος επισημαίνει ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο «υπήρξε πραγματική προσπάθεια αντιμετώπισης των τεχνικών ζητημάτων».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας, έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια και η δίκη παραμένει σε εξέλιξη, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυσλειτουργικότητα του συστήματος Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Μάλιστα τονίζεται ότι ακόμη και τώρα που ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει πως έχουν επιλυθεί προβλήματα όπως η έλλειψη χώρου για τη φιλοξενία της δίκης, αποφάσεις σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή δεν αναμένονται τουλάχιστον πριν περάσει ένας χρόνος.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και η ηγεσίας της και αφορούν δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας, κατοχή παράνομων όπλων, ρατσιστική βία, ξέπλυμα χρημάτων και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης καθώς και στο γεγονός ότι η έρευνα σε βάρος της ξεκίνησε (και οδήγησε σε συλλήψεις και στη δίκη που καθυστερεί) μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσα.
Σημειώνεται ακόμη ότι η καθυστέρηση στη δίκη επιτρέπει ουσιαστικά στη Χρυσή Αυγή να μετέχει σε εκλογές και τονίζεται πως οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δίνουν ποσοστά που τη φέρουν ακόμη και στην τρίτη θέση μεταξύ των κομμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Και αυτό τη στιγμή τόσο οι επικεφαλής όσο και στελέχη εμφανίζονται ως υμνητές του Ναζισμού. Στο δημοσίευμα της WSJ αναφέρεται ακόμη ότι οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στο χώρο της δικαιοσύνης λειτουργεί αποτρεπτικά ακόμη και στις επενδύσεις ενώ παράλληλα καθιστά δύσκολη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια