Έτσι θα βράσετε τα μακαρόνια χωρίς να σπαταλάτε επιπλέον νερό και ρεύμα! [vid]Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό αρκετών από εμάς και μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα.

Σε κανέναν, όμως, δεν αρέσει ούτε να λερώνει πολλά μαγειρικά σκεύη για την ετοιμασία ενός γεύματος, αλλά ούτε και να σπαταλάει χρόνο και υλικά.

Κατά κανόνα, για να φτιάξετε μακαρόνια, πρώτα βράζετε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μετά τα ρίχνετε μέσα, σωστά; Μόνο που έτσι σπαταλάτε πολύ περισσότερο νερό απ' όσο χρειάζεται (κάτι που φαίνεται όταν σουρώνετε στο τέλος τα ζυμαρικά), αλλά και πολύ ηλεκτρική ενέργεια για να φέρετε σε σημείο βρασμού το νερό (είτε απευθείας στην κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, είτε πρώτα με βραστήρα).

Τώρα, θα δείτε ένα πολύ ωραίο... κόλπο, για να ετοιμάζετε μακαρόνια χωρίς να σπαταλάτε νερό και ηλεκτρική ενέργεια.

Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και... τα ζυμαρικά που προτιμάτε:

  1. Πρώτα απ' όλα λαδώστε καλά το τηγάνι προτού το βάλετε στη φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, βάλτε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι η ποσότητα του νερού να είναι αρκετή απλά για να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά.
  3. Βάλτε καπάκι στο τηγάνι και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς τη διαδικασία:


Συμβουλή: Πάντα να βράζετε τα ζυμαρικά περίπου δύο λεπτά λιγότερο από όσο χρειάζονται για να είναι όπως τα θέλετε, διότι από όταν τα κατεβάσετε από τη φωτιά και μέχρι να σερβιριστούν στο πιάτο, η θερμοκρασία που έχουν τα βοηθάει να συνεχίζουν να «βράζουν» και να φτάσουν στην ιδανική κατάσταση στην πρώτη πιρουνιά!

Πηγή: iatropedia.gr