Πετάτε τα τσόφλια των αβγών; Δεν θα έπρεπε! Δείτε γιατί! [vid]Πλούσια σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και χολίνη, το αβγό είναι μια πλήρης τροφή.

Σύμφωνα μάλιστα με ερευνητές, το αβγό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τεράστιου αριθμού προβλημάτων υγείας, από το διαβήτη μέχρι την απώλεια μυϊκού τόνου και την εξασθένηση της μνήμης.

Σας πέρασε, όμως, ποτέ από το μυαλό πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι και το τσόφλι του;

Το τσόφλι του αβγού αποτελείται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο (σε ποσοστό 40%), μια κοινή μορφή ασβεστίου, και δευτερευόντως από πρωτεΐνες και μέταλλα, όπως το μαγνήσιο και το σελήνιο. Το ασβέστιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, πρωτίστως για την υγεία του σκελετού, αλλά και για την καλή λειτουργία των αρτηριών και των μυών, την παραγωγή ορμονών και την επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

Ασβέστιο λαμβάνουμε από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά και κάποια πράσινα λαχανικά, εξίσου καλή πηγή είναι, όμως, και το τσόφλι του αβγού!

Μάλιστα, το τσόφλι είχε χρησιμοποιηθεί για πολλές δεκαετίες ως φυσικό συμπλήρωμα ασβεστίου. Ανά γραμμάριο βάρους, τα τσόφλια των αβγών παρέχουν 381-401 mg ασβεστίου, ποσότητα που καλύπτει ποσοστό 38-40% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου ενός ενήλικα (1.000 mg).

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα τσόφλια των αβγών στο βίντεο που ακολουθεί.Πηγή: mothersblog.gr