Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Αποτίμηση σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ – Προτεινόμενες αλλαγές» - Tης Ένωσης Λάρισας

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας


Κύριε Γενικέ,
   Πληροφορηθήκαμε ότι την επόμενη εβδομάδα, επίκειται να γίνει στο ΑΕΑ σύσκεψη σχετικά με το σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ. Το σχέδιο αυτό αναμφισβήτητα έχει βελτιώσει το επίπεδο αστυνόμευσης, τουλάχιστον όσον αφορά το κύριο σκοπό του, δηλαδή την εμφανή αστυνόμευση.
   Με το πέρασμα του χρόνου βέβαια διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες τόσο σε τοπικό, όσο πιστεύουμε και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Κύριε Γενικέ,
   Γνωρίζετε από πρώτο χέρι τα, λίγα πλην όμως ουσιαστικά, προβλήματα λόγω του ΠΕΡΣΕΑ σε υπηρεσίες της ΔΑ Λάρισας, μια και εσείς ήσασταν ο Αστυνομικός Διευθυντής που έκανε τις εισηγήσεις και το σχεδιασμό του ΠΕΡΣΕΑ και βεβαίως είχατε και τη παρρησία να αναγνωρίσετε τις όποιες αστοχίες. Εννοείται ότι τα όποια προβλήματα είναι για να τα εντοπίζουμε και να τα ξεπερνάμε λύνοντας τα από κοινού και όχι βάζοντας τα κάτω από το χαλί.
   Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι τα ΑΤ Ελασσόνας και ΤΑΔ Λάρισας, βάσει του σχεδιασμού πρέπει σε κάθε βάρδια να εκπέμπουν τρείς (3) εποχούμενες περιπολίες. Αυτό κατά το μεγαλύτερο διάστημα είναι αδύνατο. Αποτέλεσμα είναι ότι οι υπηρεσίες αυτές χρειάζονται ενίσχυση τις περισσότερες φορές από άλλες, άσχετες, υπηρεσίες πχ ΑΤ Τυρνάβου, ΤΜΔ κλπ. με ότι αυτό συνεπάγεται.
   Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πχ το ΑΤ Τυρνάβου με οικισμό 3000 Ρομά και με ότι αυτό συνεπάγεται, να ενισχύει πάρα πολλές φορές λόγω ΠΕΡΣΕΑ το ΑΤ Ελασσόνας, αλλά να μη διαθέτει στις περισσότερες των περιπτώσεων, σκοπό καταστήματος. Ως Σωματείο για όλα τα ΑΤ και ειδικά για το συγκεκριμένο, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν (κάμερες, επιπλέον εξωτερική μεταλλική πόρτα με ηλεκτρική κλειδαριά), για την ασφάλεια του Αξ.Υπ. Από την υπηρεσία ζητούμε το αυτονόητο. Να υπάρχουν σκοποί σε ΟΛΑ τα περιφερειακά ΑΤ, τουλάχιστον απογευματινή και νυχτερινή βάρδια.
   Εν κατακλείδι όσον αφορά το σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ στη ΔΑ Λάρισας προτείνουμε τη μείωση των εποχούμενων περιπολιών στα ΑΤ Ελασσόνας και ΤΑΔ Λάρισας από τρείς (3) σε δύο (2) ανά οχτάωρο. Εννοείται ότι όταν στις υπηρεσίες αυτές θα υπάρχει ο ανάλογος αριθμό προσωπικού, τότε θα διαθέτουν και επιπλέον εποχούμενες περιπολίες.

   Υπόψη ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πρώτο που θα ισχύει ο ΠΕΡΣΕΑΣ. Θεωρούμε βέβαιο ότι δε πρόκειται με τις προγραμματισμένες άδειες να λειτουργήσει το σχέδιο. Ούτε πρόκειται βεβαίως να δεχτούμε εκπτώσεις στα δικαιώματα των συναδέλφων, είτε πρόκειται για εργασιακά (πχ ρεπό), είτε πρόκειται για ασφάλεια στο περιβάλλον εργασίας και έκθεση σε κίνδυνο (πχ έλλειψη σκοπών).
   Παρακαλούμε για την ανάδειξη των προβλημάτων και των προτάσεων στην Ηγεσία, και ευελπιστούμε για την επίλυση τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                     ΘΕΛΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια