Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύπρος: οι ελπίδες στρέφονται στο σύστημα Sonar

Στο υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar, που έφτασε αργά χθες στην Κύπρο και νωρίς σήμερα το πρωί έπιασε δουλειά, έχουν εναποθέσει οι αρχές τις ελπίδες τους για τον εντοπισμό των
εναπομείναντων τριών θυμάτων που ο Ν. Μεταξάς έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε.
Όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος», το Sonar εγκαταστάθηκε στις 8.30 το πρωί στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου δοκιμάζεται, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κόκκινη Λίμνη, όπου θα φωτογραφίσει τον πυθμένα.
Κατά τις χθεσινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη δεν εντοπίστηκε τίποτα και οι έρευνες διακόπηκαν λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ ταυτοποιήθηκε το δεύτερο πτώμα που βρέθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό και το οποίο ανήκει στην Arial Palanas Lozano, την οποία είχε κατονομάσει ο 35χρονος ίλαρχος.
Ι. Νικολάου: Θα βρούμε τα πτώματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας
Ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου, εκτιμά ότι «με την αξιοποίηση της τεχνολογίας θα μπορέσουμε να βρούμε τα πτώματα και να σταλούν στους οικείους τους». Όπως δήλωσε σήμερα (News 2/47), θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν οι έρευνες και ο ύποπτος να «οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, όπου θα αντιμετωπίσει ποινές ισόβιας φυλάκισης».
Εξήγησε ακόμη τις διαφορές ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα όσον αφορά τη σχέση αστυνομίας και δικαιοσύνης: «Στην Ελλάδα οι εισαγγελείς υπάγονται στις δικαστικές αρχές. Στην Κύπρο η αστυνομία, με την συμπλήρωση των ανακρίσεων, απευθύνεται στον γενικό εισαγγελέα. Παρακάμπτεται εντελώς το υπουργείο και ο υπουργός δεν έχει αρμοδιότητα επί των θεμάτων. Και πολύ σωστά γίνεται, για να υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Έτσι δεν υπήρχε η δυνατότητα να έχω γνώση γιατί θα ήταν υπέρβαση εξουσίας».  
Για τον προσφάτως αποπεμφθέντα διοικητή της αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, εκτίμησε πως εκείνος «έκρινε ότι θα ήταν για τον ίδιο προτιμότερο να εξηγήσει το τι είχε γίνει, για τις έρευνες που είχαν γίνει. Ο Πρόεδρος είχε εντελώς διαφορετική άποψη και έτσι τον έπαψε από τα καθήκοντά του».  
Πρόσθεσε, τέλος, ότι ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα από την ανεξάρτητη αρχή εξερεύνησης παραπόνων κατά της αστυνομίας «για να καταδειχθεί η ύπαρξη ευθυνών και αυτό θα γίνει. Αυτή είναι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Να φανούν τα κενά και να ληφθούν τα μέτρα για να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια