Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοκάρει ο serial killer της Κύπρου: Βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή...

Συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο. Ο 35χρονος ίλαρχος, όταν διαπίστωσε πως η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που τον
συνέδεαν άμεσα με τις δολοφονίες, αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις πράξεις του. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης», μετά την παραδοχή του δεύτερου φόνου της 28χρονης Φιλιππινέζας Arian Palanas Lozano και το δικαστήριο που ενέκρινε για δεύτερη φορά διάταγμα κράτησης, επέστρεψε στα κρατητήρια και ζήτησε από τους αστυνομικούς να του δώσουν ένα χαρτί…
«Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα», φέρεται να τους είπε. Ακολούθησε η ομολογία του, την οποία έγραψε μόνος του σε δέκα κόλλες χαρτί. Παραδέχθηκε έξι φόνους και έναν θάνατο (της 6χρονης Sierra) την οποία εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν δολοφόνησε αλλά ότι την βρήκε νεκρή από αναρρόφηση και πέταξε το πτώμα της στη λίμνη του Ξυλιάτου.
Αβέβαιο αν τα είπε όλα
Οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard, που βρίσκονται στην Κύπρο, για να συνδράμουν τις έρευνες των κυπριακών αρχών, θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν μέσα από την εμπειρία τους σε τέτοιες υποθέσεις, εάν ο ίλαρχος τα είπε όλα στους ανακριτές ή εάν έχει ομολογήσει ένα μέρος της εγκληματικής του δράσης.
Οι Βρετανοί θα επιχειρήσουν να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά του, έχοντας υπόψη τη στάση που τήρησε από τη σύλληψή του έως σήμερα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αποκάλυψε τους φόνους και τα σημεία όπου είχε πετάξει τα πτώματα. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Πολίτης», φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στο αφήγημά του, το οποίο θα μελετηθεί βήμα βήμα, ώστε να εντοπιστούν αντιφάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι Κύπριοι ανακριτές για να τον αναγκάσουν να μιλήσει για πράγματα που ίσως ακόμα δεν έχει αποκαλύψει.
Το μεγάλο ερώτημα για όλους είναι εάν όντως η δράση του ξεκίνησε το 2016, με τη δολοφονία της 36χρονης Livia και της 8χρονης κόρης της Elena από τη Ρουμανία, ή υπήρξαν και άλλα θύματα πριν από αυτές. Επίσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι διέπραξε μόνο τα εγκλήματα που ομολόγησε, παρότι ο ίδιος διαβεβαίωσε τους ανακριτές ότι εμπλέκεται μόνο σε αυτές τις επτά υποθέσεις.
Πηγή: politis.com.cy






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια