Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτοί είναι οι πρώτοι χειριστές των αεροσκαφών P-3 Orion του ΠΝ! Φωτογραφίες

Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της η πρώτη Σειρά Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού για την απόκτηση Πολιτικού Πτυχίου Επαγγελματία Χειριστού
Αεροπλάνων επιπέδου Αερογραμμών ATPL (A) σύμφωνα με τα πρότυπα της Πολιτικής Αεροπορίας της Ευρώπης EASA.
Την Παρασκευή, έγινε στις εγκαταστάσεις της Αναδόχου της Σύμβασης για την εκπαίδευση των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού εταιρείας AEROSERVICES, στο Αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων, η Τελετή αποφοίτησης της Πρώτης Εκπαιδευτικής Σειράς.
Οι Ανθυποπλοίαρχοι του ΠΝ ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους εντός του Συμβατικά προβλεπομένου χρονικού διαστήματος 18 μηνών, περνώντας όλες τις εσωτερικές της Σχολής και τις εξετάσεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με την πρώτη φορά και με άριστη επίδοση.  Κατά γενική ομολογία όλων των εμπλεκομένων οι επιδόσεις και η εν γένει συμπεριφορά των εκπαιδευομένων ανέδειξε την υψηλή κατάρτιση και αφοσίωση στην Αποστολή των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι Ανθυποπλοίαρχοι χειριστές αεροπλάνων θα εκπαιδευτούν στην συνέχεια επί τύπου στο αεροπλάνο P3 ORION στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα στελεχώσουν την Μοίρα Αεροπλάνων της Διεύθυνσης Αεροπορίας Ναυτικού.
Την Απονομή των Πτυχίων και Αναμνηστικών Πλακετών κατά την Τελετή πραγματοποίησε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο οποίος στην ομιλία του ετόνισε την αναγκαιότητα επανένταξης των αεροπλάνων ναυτικής συνεργασίας στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού, τα καθήκοντα των νέων χειριστών και συνεχάρη για τις επιδόσεις τους, τους Ανθυποπλοιάρχους και την Ανάδοχο εταιρεία.
Την Τελετή Απονομής τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνος Λιτζεράκος ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Γρηγόρης  Σταμούλης, ο Διοικητής του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Πάχης Μεγάρων Συνταγματάρχης Ιωάννης Κουκούλης, ο Διοικητής Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπος Συρογιάννης και Πύραρχος Π.Σ. Γεώργιος Πορτοζούδης, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Αναδόχου εταιρείας AEROSERVICES.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπαίδευση της Δεύτερης Σειράς Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.


πηγή: militaire.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια