Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι δικηγόροι του Ocalan τον επισκέφθηκαν ύστερα από 8 χρόνια

Οι δικηγόροι του ηγέτη του κουρδικού λαού, Abdullah Öcalan, έδωσανσυνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Taksim Hill στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με τη συνάντηση που είχαν με τον πελάτη
τους. Η συνάντηση μεταξύ του Öcalan και των δικηγόρων του πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου και διήρκεσε μία ώρα.
Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Ιουλίου 2011, οπότε ήταν και η τελευταία φορά που επετράπη στον Κούρδο ηγέτη να συναντηθεί μαζί τους. Έκτοτε, οι δικηγόροι του Öcalan είχαν υποβάλει συνολικά 810 αιτήσεις για να τον επισκεφθούν στη φυλακή του Imralı (ΣτΜ: όλες οι προηγούμενες αιτήσεις είτε είχαν απορριφθεί, είτε οι συναντήσεις ακυρώνονταν την τελευταία στιγμή, με δικαιολογίες που είχαν να κάνουν με τον καιρό, με βλάβη στο καράβι που πάει στο νησί κ.λπ.).
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης που διάβασε ο δικηγόρος Newroz Uysa σήμερα το μεσημέρι, με την υπογραφή του Abdullah Öcalan και τριών άλλων κρατουμένων στο Imralı, έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Υπάρχει ανάγκη για βαθιά κοινωνική συμφιλίωση σε αυτή την ιστορική διαδικασία που βιώνουμε.

Υπάρχει σοβαρή ανάγκη για δημοκρατικές διαπραγματεύσεις, μακριά από κάθε πόλωση και κουλτούρα σύγκρουσης, για την επίλυση των προβλημάτων.
Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα στην Τουρκία, ακόμη και στην ευρύτερη περιοχή, με νοημοσύνη και πολιτική και πολιτιστική δύναμη, αντί με μεθόδους βίας.
Πιστεύουμε ότι μέσω των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), θα πρέπει να επιδιωχτεί η επίλυση των προβλημάτων στη Συρία, αποφεύγοντας την πολιτική των συγκρούσεων και μέσα στο πλαίσιο της τοπικής δημοκρατίας, που εγγυάται το Σύνταγμα, και στη βάση της ενότητας της Συρίας. Ως εκ τούτου, οι ευαισθησίες της Τουρκίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν.
Με όλο τον σεβασμό για την αντίσταση των φίλων μας μέσα και έξω από τις φυλακές, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να προχωρήσουν σε ένα στάδιο που θα απειλήσει την υγεία τους ή θα τους οδηγήσει στο θάνατο (ΣτΜ: η δήλωση εδώ εννοεί τις εκατοντάδες των Κούρδων, πολιτικών κρατουμένων και ακτιβιστών, που εδώ και μήνες βρίσκονται σε επ'αόριστον απεργία πείνας, με αίτημα την άρση της απομόνωσης του Abdullah Öcalan). Για εμάς, η ψυχική, σωματική και πνευματική υγεία τους είναι πάνω απ'όλα. Πιστεύουμε επίσης ότι η πιο ουσιαστική προσέγγιση συνδέεται με την ανάπτυξη πνευματικής και διανοητικής στάσης.
Η δικιά μας στάση στο Imrali είναι να εμβαθύνουμε στη μέθοδο έκφρασης που περιγράψαμε με την ανακοίνωση στο Newroz του 2013 και να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο.
Για εμάς, μια αξιοπρεπής ειρήνη και μια δημοκρατική πολιτική λύση είναι πρωταρχικής σημασίας.
Χαιρετίζουμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και όλους όσους στάθηκαν με σεβασμό απέναντι στη στάση μας στο Imrali και θα θέλαμε να τους δηλώσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας.
A. ÖCALAN - H. YILDIRIM - Ö. H. KONAR - V. AKTAŞ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια