Υπόθεση Novartis: Σήμερα στην εισαγγελία Διαφθοράς ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς θα βρεθεί σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis. Την κλήση για παροχή εξηγήσεων είχε επιδιώξει και ο ίδιος ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.


Ο κ Λοβέρδος θα δώσει απαντήσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας που του έχει αποδοθεί μετά από έρευνες των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση της Novartis.

O ίδιος αρνείται την κατηγορία ενώ τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στηρίζονται σε καταθέσεις επωνύμων και ανώνυμων μαρτύρων και σε έγγραφα που αφορούν διαφημιστική εταιρεία.Ο πρώην υπουργός έχει δηλώσει, ότι η υπόθεση σε βάρος του είναι «στημένη», ενώ οι ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας, για τις οποίες καλείται σε εξηγήσεις εμφανίζουν κενά.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Διαφθοράς απέστειλε κλήση και στον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να προχωρήσει σε νέο πακέτο αρχειοθετήσεων για πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis.