Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Ένωση Νοτιοανατολικής συγχαίρει τους αστυνομικούς της Υ.Α.Ν/Α.Α

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης

Η Ένωσή μας, συγχαίρει τους συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν Υ.Α.Ν/Α.Α. για την σύλληψη και εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 23/05/2019 εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από παθόντες τους οποίους «στοχοποιούσαν» κυρίως για την ευρωστία τους (εφοπλιστές) σε υποκαταστήματα Τραπεζών στις περιοχές των Νοτίων και Βορείων Προαστίων, αφαιρώντας από το εσωτερικό των οχημάτων που επέβαιναν, τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά από τις συναλλαγές – αναλήψεις που είχαν πραγματοποιήσει, καθώς και αντικείμενα αξίας.

Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη, ημεδαποί της φυλής ΡΟΜΑ, ηλικίας 36, 40 και 46 ετών, ένας εκ των οποίων είχε συλληφθεί το έτος 2016, ως μέλος της «Συμμορίας των ΡΟΜΑ» και ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο (2) μέλη της ίδιας φυλής, οι οποίοι και αναζητούνται.

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών, στις περιοχές (Γλυφάδα, Βούλα, Κορωπί, Ηλιούπολη και Κηφισιά) καθώς και μία (1) περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στο Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες (125.000,00) Ευρώ.

Κατασχέθηκε ένα (1) «επιχειρησιακό» όχημα των δραστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων εννιακοσίων πενήντα (1.950,00) Ευρώ, είκοσι δύο (22) αμερικανικά δολάρια, πέντε (5) δολάρια Αυστραλίας, πενήντα (50) μάρκα Γερμανίας και δέκα (10) δολάρια Καναδά, προερχόμενα από την εγκληματική τους δράση, δύο (2) αναδιπλούμενοι σουγιάδες και δύο (2) κομμάτια μεταλλικού σύρματος, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη πρόκληση φθοράς στα ελαστικά των αυτοκινήτων, καθώς επίσης και «επιχειρησιακές» συσκευές κινητής τηλεφωνίας χαρακτηριστικού μικρού μεγέθους, τις οποίες χρησιμοποίησαν αποκλειστικά για τις μεταξύ τους επικοινωνίες.

Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Ανακριτή.

Παρά την έλλειψη προσωπικού της Υ.Α.Ν/Α.Α., οι συνάδελφοι επέδειξαν για άλλη μία φορά επαγγελματισμό, ζήλο και αυταπάρνηση, αποδεικνύοντας περίτρανα πως, η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη για την ασφάλειά του. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και είμαστε σίγουροι ότι οι επιτυχίες της Υπηρεσίας θα συνεχιστούν.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια