Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το bloko.gr αποκαλύπτει το... Game of Thrones των καταστροφών – μέρος Γ'

Παρουσιάζουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος τής έρευνας "Το bloko.gr αποκαλύπτει το... Game of Thrones των καταστροφών" : Και μετά ήρθε η αποκάλυψη.   Υπογράφηκε λέει ΚΥΑ
για πρώτη φορά! Με την δασική Υπηρεσία η οποία επιλύει προβλήματα και βελτιώνει τη συνεργασία κ.α. τρομερά πράγματα. Ποια ΚΥΑ μου λέει ένας παλιός πυροσβέστης και κουραφέξαλα αυτή η ΚΥΑ υπάρχει από το 1999. Ξέρεις ποια σχέση έχει με τη Δασική Υπηρεσία; ΚΑΜΙΑ αφού η μόνη υπηρεσία που δεν την τήρησε ποτέ ήταν η Δασική και οι «φοβεροί και τρομεροί πυροκίλερ δασολόγοι της».
Δεν μπορεί είπαμε θα πάθουμε εγκεφαλικό. Αρχίσαμε τις ερωτήσεις τα τηλέφωνα και μείναμε στήλη άλατος.  Η ΚΥΑ πράγματι υπάρχει από το 1999 και κατά καιρούς της πρόσθεταν και από κάτι, η ανάμειξη της δασικής υπηρεσίας όπως αναφέρετε στο δελτίο τύπου του Υπουργείου δεν προβλέπετε από την ισχύουσα νομοθεσία  αλλά το καλύτερο τη σχέση έχει η ΚΥΑ με το νέο σχέδιο Νόμου; ΚΑΜΙΑ.   Για την ακρίβεια σε αντίθετη κατεύθυνση.  
Σε  πλήρη σύγχυση τα ξαναβάζουμε κάτω και αρχίζουμε από την αρχή.
Δηλαδή αυτό το καλοκαίρι  η υπό κατάργηση ΓΓΠΠ θα συντονίζει, τον υπό καπέλωμα Αρχηγό της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που θα γίνουν συντονιστές ΛΕΕΑ 6 και ΛΕΕΑ 7 (το site δεν παρέχει μετάφραση οπότε μη δω σχόλια) για να συντονιστούν ας πούμε σε ένα νέο Μάτι με τον ΛΕΕΑ 13 και 14 αλλά στο μεταξύ και ως  ότου μεταμορφωθούν θα εφαρμόσουν μια ΚΥΑ η οποία υπογράφηκε σύμφωνα με τον Νόμο 4249 τον οποίο θα καταργούσαν από το 2015 αλλά δεν καταργήθηκε και είναι μια χαρά εν ισχύ. Στο μεταξύ ο ΓΓΠΠ ο οποίος είναι με το ένα πόδι έξω καθώς περιμένει τον Διοικητή που θα επιλέξει ο ΑΓΕΕΘΑ θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με τον Ν 4249  έως ότου μεταμορφωθεί σε έναν Μπαράθυον των καταστροφών.
Στο Game of Thrones των Συντονιστών ΛΕΕΑ (όχι είπαμε δεν είναι επίθετο) κερδίζει όποιος συγκεντρώσει περισσότερες ΛΕΕΑ στα χέρια του!  Κύριε κύριε άμα μαζέψω 10 ΛΕΕΑ τι κερδίζω; 
Και εκεί που αρχίσαμε λίγο να τα βάζουμε σε μια τάξη ήρθε και το τελειωτικό.  Ένα εμαιλ απλό:  Δεν είναι αυτό το πρωτότυπο κείμενο που διαβάζετε στο open gov.  Ορίστε; Και ποιο είναι το πρωτότυπο; 
Το Bloko αποκαλύπτει σήμερα το πρωτότυπο κείμενο, είναι το «National Incident Management System» (https://www.fema.gov/pdf/emergency/nims/NIMS_core.pdf).  
Ο καταχθόνιος αναγνώστης μας γράφει:  σας προτείνω να διαβάσετε το πρωτότυπο, είναι κακή μετάφραση το άλλο. Τότε ίσως να καταλάβετε καλύτερα την επική αυτή αναδιοργάνωση όχι της ΓΓΠΠ αλλά του ελληνικού κράτους!  Και το διαβάσαμε ……….αμ έτσι πες μας Υπουργέ μου, πες το μας από την αρχή.
Τώρα ησυχάσαμε. Και ποια σχέση έχει είπαμε η αναδιοργάνωση σε ευρωπαικό πρότυπο;  ΚΑΜΙΑ Προς το παρόν και είναι εξακριβωμένο καμία από τις 54 Πολιτείες της Αμερικής δεν έχει αποσχιστεί προς Ευρώπη μεριά.

Ειδικού Συνεργάτη



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια