Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το bloko.gr αποκαλύπτει το... Game of Thrones των καταστροφών


ΕΙΣΑΓΩΓΗ: προσοχή, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο θα χρειασθείτε τα εξής:
(α) ένα μολύβι  (β) χαρτί  (γ) ψυχραιμία (δ) εξειδίκευση στα κουίζ

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: Το παρών άρθρο δεν συνίσταται για αναγνώστες με πίεση, σάκχαρο, αθρίτιδα, βαρύ ιστορικό συντονιστικού άλγους, διοικητικές καρδιοπάθειες, σύνδρομο ηγετικής υπεροχής.  Αν πάσχετε από τα ανωτέρω  συνεχίστε με προσωπική σας ευθύνη.
Έχουμε και λέμε:
Μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοινώνει την ίδρυση μιας νέας Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών σε ευρωπαικό πρότυπο. Λογικό. Οι μνήμες νωπές, χώρα της ΕΕ είμαστε. Τι θα ανακοίνωνε.  Χαρακτηριστικά δηλώνει:
«Η επιλογή του επικεφαλής θα ενδυθεί όλους τους κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατικής επιλογής, αφού θα οργανωθεί υπό την επίβλεψη ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων και θα επικυρώνεται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής.
Στη δομή της Υπηρεσίας και στο υψηλότερο επίσης επίπεδο στο πλευρό του Διοικητή συγκροτείται και λειτουργεί μόνιμο και διαρκές Επιτελείο Διοίκησης. Το Επιτελείο αυτό αποτελείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, την ΕΛΑΣ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Λιμενικό, τα εθελοντικά σώματα, το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, τη Δασική Υπηρεσία, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών, τα βασικά ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.»
Πρόσφατα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΓΓΠΠ – η οποία θα καταργηθεί στο μεταξύ…-  δημοσιεύουν σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη νέα Υπηρεσία.
Δεν θα σχολιάσουμε φυσικά το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος ούτε ότι έχουν ολοκληρωθεί –τυπικά τουλάχιστον τα επιχειρησιακά σχέδια- ούτε το γεγονός ότι η υπό κατάργηση ΓΓΠΠ συνεχίζει να εκδίδει χάρτες και εγκυκλίους, αλλά θα παίξουμε ένα κουίζ.

Τι σχέση έχει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο με τις επίσημες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού;  ΚΑΜΙΑ
«Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συγκροτείται τριμελής Επιτροπή Επιλογής, στην οποία ανατίθεται η εξέταση των υποψηφιοτήτων και η εισήγηση τριών υποψηφίων για τη θέση του Διοικητή. Οι υποψήφιοι μπορούν να προέρχονται τόσο από τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά την έννοια του άρθρου 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101), όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, οι εν ενεργεία ή μη ή και οι εν αποστρατεία από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από τον Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α. ως Πρόεδρο, από ένα Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έναν Καθηγητή Α.Ε.Ι. σε γνωστικό πεδίο συναφές με την αποστολή της Εθνικής Αρχής.»  άρθρο 41.
Τώρα βέβαια όποιος έχει απορίες σε ποιο μέρος του κόσμου ο ΑΓΕΕΘΑ επιλέγει Επικεφαλής Πολιτικής Υπηρεσίας, η απάντηση είναι σε ΚΑΝΕΝΑ.  Φήμες ότι ο ΑΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε τέτοιες επιτροπές εκ του Συντάγματος ελέγχονται ως fire (fake) news.
Στην αρχή σκεφτήκαμε ότι κάποιος τρολλάρει εν όψει και εκλογών αλλά μετά μας ήρθε μια ανάποδη κάτι σαν θερμικό κύμα με 9 μποφόρ. Δεν μπορεί είπαμε θα είναι λάθος.  


Ειδικού Συνεργάτη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια