Κρατήστε μακριά κουνούπια, μύγες και μυρμήγκια με αυτά τα έξι εντομοαπωθητικά φυτά!Έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα, μόλις ο καιρός ζέστανε, διάφορα έντομα.

Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι, λόγω της θερμοκρασίας, όλοι μας έχουμε τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα ανοιχτά, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν μέσα στο σπίτι κουνούπια, μύγες, μυρμήγκια και άλλα έντομα.

Μην ανησυχείτε, όμως, υπάρχει τρόπος να τα απωθήσετε με φυσικά εντομοαπωθητικά. Πώς; Υπάρχουν κάποια φυτά, τα οποία και τα έντομα διώχνουν και κάνουν το σπίτι σας να ευωδιάζει, το διακοσμούν και -σε ορισμένες περιπτώσεις- μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στη μαγειρική.

Δείτε παρακάτω τα έξι φυτά που διώχνουν τα έντομα:

Λεβάντα

Οι μέλισσες αγαπούν το ευχάριστο άρωμα της λεβάντας, αλλά τα περισσότερα άλλα έντομα, συμπεριλαμβανομένων της σκνίπας, των ψύλλων, των κουνουπιών και του σκώρου, θα μείνουν μακριά από τη λεβάντα (γι ‘αυτό και πολλοί κρεμούν σακουλάκια με αποξηραμένη λεβάντα στις ντουλάπες τους). Βάλτε, λοιπόν, γλαστράκια με λεβάντα στο παράθυρο ή στην πόρτα και κρατήστε μακριά τα έντομα, ενώ ταυτόχρονα αρωματίζετε υπέροχα το σπίτι σας.

Δεντρολίβανο

Ψάχνετε για ένα εσωτερικό φυτό που απωθεί τα έντομα; Το δεντρολίβανο που ταιριάζει υπέροχα με το ψητό κοτόπουλο μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.


Χρυσάνθεμο

Τα χρυσάνθεμα ομορφαίνουν ένα σπίτι, ένα μπαλκόνι, έναν κήπο, αλλά την ίδια ώρα απωθούν και τα μυρμήγκια! Στην πραγματικότητα, μια ένωση που υπάρχει στα χρυσάνθεμα που ονομάζεται πυρεθρίνη, είναι τόσο αποτελεσματική στο να κρατά μακριά τα έντομα, όσο και τα εντομοαπωθητικά. Γι’ αυτό φυτέψτε χρυσάνθεμα για να δώσετε χρώμα στο σπίτι σας, αλλά και για να κρατήσετε μακριά τσιμπούρια, σκαθάρια, κατσαρίδες και κουνούπια.

Λεμονόχορτο

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη την αποτελεσματική απωθητική δράση της citronella, αλλά γνωρίζετε ότι το έλαιο αυτό υπάρχει και στο λεμονόχορτο; Σας το λέμε εμείς και σας λέμε επίσης ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να κρατάει μακριά τα κουνούπια.


Βασιλικός

Ο βασιλικός κάνει εξαιρετική δουλειά με τα κουνούπια, ενώ αποτρέπει και τις μύγες, την ίδια ώρα που κάνει το μπαλκόνι σας να ευωδιάζει.

Σκόρδο

Το σκόρδο δεν το αντέχουν ούτε οι άνθρωποι, πόσο μάλλον τα έντομα. Το σκόρδο διώχνει τα κουνούπια και τα σκαθάρια. Καλλιεργείστε τα στον κήπο σας και θα δείτε αποτελέσματα.


Πηγή: iefimerida.gr