Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύο νέες τηλεφωνικές απάτες στο Ηράκλειο: «Μαμά τράκαρα»

Οι τηλεφωνικές απάτες εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών συνεχίζονται και σκορπούν τον τρόμο, καθώς Ηρακλειώτες ακούν από την άλλη μεριά της γραμμής κάποιον να κλαίει και να λέει
«Μαμά τράκαρα».


Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που καταγγέλλει αναγνώστρια του neakriti.gr και συνέβη στην αδερφή της το βράδυ της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι πήραν τηλέφωνο στο σταθερό του σπιτιού όταν το σήκωσε η 20χρονη αδερφή της καταγγέλλουσας και άκουσε τη φράση «μαμά τράκαρα» από έναν άντρα ο οποίος έκλαιγε.
Τρομοκρατημένη η κοπέλα, έδωσε το τηλέφωνο στη μεγαλύτερη αδερφή της και τότε το μέλος της σπείρας το έκλεισε.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία για το περιστατικό της απάτης και οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν και άλλα μέλη της σπείρας που προκαλεί τόσο μεγάλη ανησυχία στους Ηρακλειώτες.

Πάντως, το μεσημέρι της Πέμπτης άλλη μία καταγγελία απάτης έφτασε στο neakriti.gr καθώς επιτήδειοι πήραν τηλέφωνο τη μητέρα καταγγέλλοντος, προσποιήθηκαν το γιο της και της είπαν πως τράκαρε και σκότωσε ένα παιδί.
Να σημειωθεί ότι αυτά τα περιστατικά σημειώθηκαν λίγες μέρες πριν την Ημέρα της Μητέρας και δεν αποκλείεται τα κρούσματα να είναι ακόμα περισσότερα.
Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες ένας 62χρονος – ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης με τις τηλεφωνικές απάτες, ενώ ταυτοποίηθηκαν και 
τρεις αλλοδαποί.
Η λεία τους από τους ανυποψίαστους πολίτες ήταν 65.670 ευρώ και κοσμήματα.
Ο 62χρονος οδηγήθηκε στα Δικαστήρια και του επιβλήθηκαν βαριές ποινικές διώξεις περί εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για απάτη τελεσθείσα και σε απόπειρα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαίτιους που διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

πηγή: neakriti.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια