Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατερίνα Παπακώστα: Εξαιρετικό νομοθέτημα το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στις εργασίες του 23ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού
Σώματος.
Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στον δύσκολο αγώνα που δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τον Έλληνα πυροσβέστη πρέπει όλοι μας να τον αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Οι πολίτες στο σύνολό τους εκτιμούν και εμπιστεύονται το Πυροσβεστικό Σώμα και τον πυροσβέστη» και απηύθυνε έκκληση να μην στοχοποιείται η Πυροσβεστική.
«Διότι στο όνομα της όποια αντιπαράθεσης ή έρευνας δεν μπορεί να είναι η Πυροσβεστική ο αθέμιτος στόχος, με συνέπεια να κλονίζεται η αγάπη, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός σε ένα Σώμα που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτε.[…] Αυτό που χρειάζεστε είναι στήριξη από την πολιτική ηγεσία, την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Εγώ θεωρώ υποχρέωσή μου να το κάνω. Υψώνω τείχος απέναντι σε όσους σας επιτίθενται ανοίκεια και αναίτια», είπε χαρακτηριστικά.
Η Υφυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην προκήρυξη για πρόσληψη περίπου 1.000 πυροσβεστών, όσο και στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την οποία παρέχεται σε όλα τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος η πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας του 251 Νοσοκομείου της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, προανήγγειλε την επέκταση της συμφωνίας και στα αντίστοιχα στρατιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τη Βόρειο Ελλάδα.
Χαρακτήρισε εξαιρετικό νομοθέτημα το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, ενώ σχετικά με τα τεχνικά μέσα και τις υποδομές, τόνισε ότι «είμαστε κάθε μέρα στις επάλξεις προκειμένου να δώσουμε όσο συντομότερα και ό,τι καλύτερο υπάρχει σε τεχνικό μέσο, ώστε να έχετε τα εργαλεία να κάνετε τη δουλειά σας».
Ευχόμενη καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου, η Υφυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμπιστεύομαι το Πυροσβεστικό Σώμα και τα στελέχη του, από την κορυφή της πυραμίδας μέχρι τη βάση, δίχως αστερίσκους και δίχως υποσημειώσεις».
Επ’ ευκαιρία της παρουσίας της στο 23ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο διεξήχθη στο Περιστέρι, η Υφυπουργός επισκέφτηκε επίσης Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμη και τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.
Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και το προσωπικό και συζήτησε θέματα που αφορούν στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ενώ μετέβη στο Α΄ και Β’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το αστυνομικό προσωπικό και να ακούσει τα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
Τέλος, η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Α’ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής και ξεναγήθηκε στους χώρους του, ενώ συζήτησε και με το προσωπικό της νευραλγικής αυτής Υπηρεσίας.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια