Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιος Γρ. Λαμπράκη: Αγαπώ και την ίδια ώρα μισώ τη Θεσσαλονίκη

"Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που αγαπώ και που μισώ την ίδια ώρα" είπε συγκινημένος ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γρηγόρης, τονίζοντας πως νιώθει "ανάμεικτα συναισθήματα για την
πόλη", η οποία ενώ του αρέσει πολύ, ωστόσο του στέρησε τον πατέρα του σε ηλικία δύο χρόνων.
Ο πατέρας του, Γρηγόρης Λαμπράκης, έπεσε θύμα επίθεσης παρακρατικών, στις 22 Μαΐου του 1963, όταν είχε επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε εκδήλωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΔΥΕΘ). Ο Λαμπράκης υπέκυψε στα χτυπήματα που δέχθηκε, τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου.
Σημειώνεται ότι γιος του Γρήγορη Λαμπράκη, μαζί με τη μητέρα του, Μαρία Τσιρώνη, σύντροφο του δολοφονημένου βουλευτή, συνόδευσαν σήμερα τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, με το τρένο στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος της επίσκεψής τους, είναι αφενός μεν να συμμετέχουν στις αυριανές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 56 χρόνων από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Αριστεράς, αλλά και να δουν τον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας, στον σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, τον "Ευκλείδη" την άλλη εβδομάδα, όπως είπε ο γιος του δολοφονημένου βουλευτή της αριστεράς, Γρηγόρης.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, στην έκθεση φωτογραφίας, ο επισκέπτης μεταξύ άλλων θα μπορεί να δει "τον φάκελο της αστυνομίας, με φωτογραφίες από το 1945 έως και το 1963, οπότε και δολοφονήθηκε ο πατέρας μου".
Τονίζεται πάντως ότι το υλικό του "φακελώματος" του δολοφονημένου στη Θεσσαλονίκη πολιτικού, έχει κυκλοφορήσει και σε βιβλίο του γιου του Γρηγόρη Λαμπράκη, με τίτλο "Η δολοφονία του Λαμπράκη και το Παρακράτος".
Μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, επισήμανε: "Προσπαθώ να είμαι εντάξει όσο μπορώ στο όνομά του πατέρα μου", ενώ αναφέρθηκε και στο ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης που ο ίδιος δημιούργησε.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια