Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για μπαράζ επιθέσεων σε μαγαζιά στα Εξάρχεια

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Υπάρχει μια ψευδαίσθηση πως τα Εξάρχεια αποτελούν πρότυπο γειτονιάς με έντονα επαναστατικά χαρακτηριστικά και αντανακλαστικά. Μια βασική αιτία
της δόμησης και της διατήρησης αυτής της ψευδαίσθησης είναι η τρομοϋστερία των ΜΜΕ γύρω από το θέμα του αβάτου, η οποία προλειαίνει, βέβαια, το έδαφος της καταστολής. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει την ανάδειξη κάποιων πολιτικών μορφωμάτων των οποίων το αφήγημα σχετικά με το άβατο ταυτίζεται μερικώς με αυτό των μέσων ενημέρωσης(θεωρούν πως η διάχυτη καθημερινή σύγκρουση υποβαθμίζει τη γειτονιά), ενώ την ίδια στιγμή θεοποιούν την επαναστατικότητα της περιοχής για δικό τους μικροπολιτικό όφελος.
Στην πραγματικότητα, τα Εξάρχεια αποτελούν άλλη μία γειτονιά του κέντρου, αλλά με κάποιες επιπρόσθετες ιδιαιτερότητες. Αρχικά, μπορείς να συναντήσεις πλήθος διαταξικών υποκειμένων, από αστούς φιλήσυχους κατοίκους μέχρι υποκείμενα που συνθέτουν την βάση της κοινωνικής πυραμίδας, όπως πλήθος μεταναστών. Επίσης στα Εξάρχεια δεν θα αντικρίσει κανείς τον καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό σε θέση άμυνας, όπως κάποιοι φαντασιώνονται, και τα αφεντικά υπό το καθεστώς φόβου εξαιτίας υποτιθέμενων δυναμικών αναρχικών αντανακλαστικών, που θα απαντούσαν στην επιχειρηματική λαίλαπα και τα εργασιακά εγκλήματα. Αντίθετα, το επιχειρηματικό μωσαϊκό έχει να επιδείξει διάφορα πρόσωπα στην περιοχή. Από την μία αυτό του ελιγμού και της προσαρμογής, με την καθιέρωση εναλλακτικών χαρακτηριστικών σε πλήθος μαγαζιών, τα οποία προμοτάρουν την διαφορετικότητα για να πετύχουν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Επιπλέον, δεν είναι λίγα τα αφεντικά που διατηρούν "αναρχικό" προσωπείο μπας και κερδίσουν την συμπάθεια και την στήριξη τοπικών ομαδοποιήσεων και μορφωμάτων. Από την άλλη παρατηρούμε και την πιο παραδοσιακή μέθοδο ανάπτυξης και αναζήτησης κέρδους με την επιβολή συνθηκών μαύρης εργασίας, απολύσεων και απλήρωτων υπερωριών. Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις και οι τραμπουκισμοί αφεντικών σε εργαζόμενους είναι καθεστώς στα Εξάρχεια, όπως και η προστασία επιχειρηματικών συμφερόντων από μπραβίσκους.
Έτσι λοιπόν, τα ξημερώματα της 25ης Απριλίου επιτεθήκαμε και σπάσαμε τις προσόψεις των παρακάτω μαγαζιών:
"Μπίλια" και "Πωλείται" στην Κωλέττη
"Ρίσκο" στην Μπενάκη
"Διπλό", "Κάββουρας" και "Hotel Εξάρχειον" στην Θεμιστοκλέους
Αποφασίσαμε να στοχοποιήσουμε αφεντικά που είτε σαν γλοιώδη φιλοχρήματα ανθρωπάκια απομυζούν με κάθε τρόπο κέρδος εις βάρος εργαζομένων και έχουν υπάρξει φιλαράκια με την Αντιτρομοκρατική, όπως ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων "Μπίλια" και "Πωλείται", είτε πετάματα που αυτοαποκαλούνται αναρχικοί αλλά εκμεταλλεύονται τα εργαλεία που τους δίνει ο εργασιακός μεσαίωνας, όπως ο ιδιοκτήτης του "Ρίσκο". Την ίδια στιγμή επισκεφθήκαμε τις ιδιοκτησίες αφεντικών-μπράβων που έχουν επιτεθεί σε εξεγερμένα υποκείμενα την ώρα που συγκρούονταν με μπάτσους, συγκεκριμένα τα μαγαζιά της φουσκωτής οικογένειας Φιωτάκη που διατηρούν τον "Κάββουρα" και τους ανήκει το κτήσμα που στεγάζεται το "Διπλό". Την ίδια μοίρα επιφυλάσσαμε και στο "Hotel Εξάρχειον" του οποίου ένας εκ των δύο (Ηλιάδης και Νεοφύτου) ιδιοκτητών έχει αποπειραθεί να κινηθεί επιθετικά προς αναρχικούς με την βοήθεια μπράβων της ΑΚ. Επίσης, η επιχείρηση προστατεύται -όχι και τόσο καλά όπως φάνηκε- από τους μαφιόζους Μπαζίμα και Αναστασίου (ο δεύτερος έχει σχέση εκτός των άλλων και με εμπόριο λευκής σαρκός), οι οποίοι έχουν άριστες σχέσεις με τα εν λόγω αφεντικά. Αυτά τα τσουτσέκια (Μπαζίμας-Αναστασίου) μαζί με το λεγόμενο "security team", έχοντας και την στήριξη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας, στο παρελθόν έχουν επιτεθεί σε αναρχικές δομές. Εάν επιχειρήσουν στο μέλλον κάτι αντίστοιχο τα μαγαζιά που φυλάνε θα μείνουν χωρίς προστάτες. Με τις πρακτικές αυτές να κερδίζουν, όμως, έδαφος οι επενδυτικές ευκαιρίες ανθίζουν στην περιοχή και στρώνεται το χαλί για κάθε είδους κρατική και επιχειρηματική ανάπλαση.
Ας ξεκαθαρίσουμε, πάντως, κάποια ζητήματα. Επιλέξαμε να επιτεθούμε ξημερώματα και όταν τα μαγαζιά ήταν κλειστά ούτως ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός οποιουδήποτε θαμώνα ή διερχόμενου και όχι γιατί θέλαμε να αποφύγουμε την συμπλοκή με εσάς και τους μπράβους σας. Ήμασταν έτοιμοι και προετοιμασμένοι για πιθανή συνάντηση και συμπλοκή μαζί σας και αποφασισμένοι να σας τελειώσουμε επί τόπου. Αυτοαποκαλείστε σκληροί και νομίζετε ότι έχετε τον έλεγχο της γειτονιάς, αλλά σε ένα βράδυ ήρθαμε και σπάσαμε τα μαγαζιά σας και εσείς δεν ήσασταν πουθενά. Φαίνεται ότι δεν σας βοηθήσαν πολύ τα φουσκωμένα σας μπράτσα, αφού μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως είστε φουσκωτά κοτόπουλα. Έτσι ξεκινάει, λοιπόν, η ιστορία της δικιάς μας ανάπλασης. Εκείνης της ανάπλασης που διαμορφώνουν οι κάθε λογής καταπιεσμένοι και επαναστάτες της πράξης και για την επίτευξη της θα περάσουμε από πάνω σας.
Πυρήνας αναρχικής ανάπλασης






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια