Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στέλιος Καρακούδης: Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε «κουκούλωμα υπόθεσης»

Μετά το κείμενο, που μας απέστειλαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και δημοσιεύσαμε με τον τον τίτλο "Κρύβουν το έγκλημα στην Κρήτη για να δείξουν χαμηλήεγκληματικότητα - Έκπληκτος ο
Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε έρευνα σεβάθος", λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον Πρόεδρο των Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης:
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την τοποθέτησή μου, με τη θεσμική ιδιότητα του προέδρου της Π.ΕΝ.Α.Α., ενώπιον του κ. Αρχηγού και των Αξιωματικών / Διοικητών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης κατά τη πρόσφατη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνω ότι ουδέποτε υπονόησα κάτι παραπάνω από όσα κατά λέξη ανάφερα.
Ειδικότερα μάλιστα τόνισα ότι η αποδοτικότητα των υπηρεσιών με βάση την επικρατούσα κατάσταση μπορεί να αξιολογηθεί πλέον μόνο από τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν τη βαριά εγκληματικότητα ή τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα (για ευνόητους λόγους) που καταγράφονται, με βάση τα οποία αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα των Διοικητών και του αστυνομικού προσωπικού των υπηρεσιών.
Εστίασα δε κυρίως σε θέματα μικροεγληματικότητας και στον τρόπο που αυτή αποτυπώνεται διαχρονικά όχι μόνο στη Κρήτη αλλά και σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, δεδομένου των πρόσφατων δημοσιευμάτων περί μείωσης της εγκληματικότητας με βάση τα διαθέσιμα αριθμητικά δεδομένα.
Όλα όσα γράφτηκαν ότι ειπώθηκαν πέραν των ανωτέρω ή ότι άφησα να εννοηθούν, είναι αναληθή και ψευδή με σκοπό να συκοφαντήσουν και να πλήξουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της.
Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε «κουκούλωμα υπόθεσης» του τύπου να μη σχηματιστεί η σχετική δικογραφία διότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει υποπέσει στην αντίληψη μου κάτι τέτοιο.  
Τέλος, τόσο εγώ ο ίδιος προσωπικά όσο και το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης είμαστε πάντα δίπλα και στηρίζουμε τον κ. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών, οι οποίοι με τις επιτυχίες που έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει τις ικανότητες τους και δικαίως βρίσκονται στη θέση που είναι σήμερα, καθώς και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τις προσπάθειες που καταβάλει για την περεταίρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών κάτω μάλιστα από δύσκολες συνθήκες λόγω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Χώρα μας.


Στέλιος Καρακούδης
Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης
Αναπλ. Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια