Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε Βατερλό των νεοναζιστών εξελίσσονται οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισής τους

Σε Βατερλό εξελίσσονται οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης των νεοναζιστών της ΧΑ, καθώς αποδεικνύεται ότι καταθέτουν ψέματα για όλα τα βασικά στοιχεία του κατηγορητήριου, ύστερα από μαθήματα που τους γίνονται πριν παρουσιαστούν στο δικαστήριο για να καταθέσουν.
 

Γελοία μυθεύματα
 
Στις 19 Απρίλη, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης κάποια Μ. Νιαούρη. Ανάμεσα στ’ άλλα, ρωτήθηκε από την εισαγγελέα και την πρόεδρο για το ναζιστικό χαιρετισμό. Ισχυρίστηκε, ότι τα δύο παιδιά της, που παλαιότερα ήταν αθλητές στη ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ, χαιρετούσαν ναζιστικά στο σωματείο, το οποίο αυτό δεν υφίσταται πλέον.
 
Επειδή καταλάβαμε ότι η μάρτυρας ψεύδεται ασύστολα, ψάξαμε το ζήτημα. Πρώτη μας ενέργεια ήταν να έρθουμε σε επαφή με εκπρόσωπο του αθλητικού σωματείου, στον οποίο στείλαμε το εξής e-mail:
 
«Λέγομαι Γεράσιμος Λιόντος, είμαι δημοσιογράφος και από τον Απρίλη του 2015 παρακολουθώ τη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ, κάνοντας ρεπορτάζ. Στις 19 Απρίλη του 2019, η κ. Μ. Νιαούρη κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Παναγιώταρου και δήλωσε ότι είναι υποστηρίκτρια της ΧΑ. Στην κατάθεσή της ενέπλεξε το αθλητικό σας σωματείο λέγοντας, ότι οι αθλητές σας χαιρετούν “αρχαιοελληνικά“.
 
Σας μεταφέρω τα σχετικά αποσπάσματα των ερωτήσεων και απαντήσεων της κ. Μ. Νιαούρη:
 
Εισαγγελέας: Για τάγματα εφόδου έχετε ακούσει;
 
Μ. Νιαούρη: Τάγματα εφόδου…αχ. Δεν υπάρχουν τάγματα εφόδου στην ΧΑ. Οπως είναι και παρεξηγήσιμος ο χαιρετισμός. Προέρχεται από την αρχαιότητα και δεν έχει σχέση με το ναζισμό.
 
...
 
Πρόεδρος: Σε ερώτηση για το χαιρετισμό είπατε “χαιρετάμε“, πρώτο πληθυντικό. Πριν πάτε για πρώτη φορά, χαιρετάγατε έτσι;
 
Μ. Νιαούρη: Βεβαίως και χαιρετούσα έτσι.
 
Πρόεδρος: Πού πήγατε και χαιρετήσατε έτσι;
 
Μ. Νιαούρη: Θα απαντήσω. Εχω δύο παιδιά που στο παρελθόν ήταν αθλητές και χαιρετούσαν σ’ αυτόν το χώρο με αυτόν τον τρόπο.
 
Πρόεδρος: Εν έτει;
 
Μ. Νιαούρη: 2008-2005
 
Πρόεδρος: Και τα παιδιά χαιρετούσαν έτσι;
 
Μ. Νιαούρη: Ναι.
 
Πρόεδρος: Σας παραξένεψε;
 
Μ. Νιαούρη: Μου είπε ο προπονητής να ανοίξω βιβλία και να μάθω ότι προέρχεται από την αρχαιότητα.
 
 
Θ. Θεοδωρόπουλος (συνήγορος πολιτικής αγωγής): Είπατε για ένα σύλλογο αθλητικό που χαιρετάνε αρχαιοελληνικά. Πώς λέγεται;
 
Μ. Νιαούρη: Δεν υπάρχει πια. Λεγόταν Νίκη Ρέντη!
 
Εδώ σταματώ με τις ερωτήσεις και απαντήσεις της κ. Νιαούρη και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που σας έβαλα από την ανάγνωση αυτών των διαλόγων. Ομως αυτή η κυρία θέτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με αυτούς τους ισχυρισμούς για τα τεκταινόμενα στο αθλητικό σας σωματείο. Οτι δήθεν στο σωματείο σας οι αθλητές χαιρετούν αρχαιοελληνικά, κάτι που είναι ισχυρισμός των χρυσαυγιτών προκειμένου να κρύψουν τον νεοναζιστικό τους χαρακτήρα και την εγκληματική τους δράση. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δήθεν ένας προπονητής σας της πρότεινε να διαβάσει βιβλία και να μάθει ότι ο χαιρετισμός αυτός προέρχεται από την αρχαιότητα.
 
Ευελπιστώ, ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί της κ. Νιαούρη ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας της και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα τεκταινόμενα στο σύλλογό σας. Περιμένω την απάντησή σας. Γιατί δεν μπορεί αυτή η κυρία να σας διαβάλλει μ’ αυτόν τον αισχρό τρόπο.
 
Γεράσιμος Λιόντος 
 
26 Απρίλη του 2019».
 
Στις 9 Μάη, το ΔΣ του αθλητικού σωματείου ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ, που κάθε άλλο παρά διαλύθηκε (αντίθετα, από τη Β’ κατηγορία Πειραιά ανέβηκε στην Α’ κατηγορία) μας απάντησε εγγράφως ως εξής:
 
«Καλησπέρα Κύριε Λιόντο
 
Το σωματείο μας καταδικάζει τα λεγόμενα της κυρίας Νιαούρη, διαβεβαιώνουμε πως πρόκειται για αναληθή και ότι προέρχονται από τη σφαίρα της φαντασίας! 
 
Το σωματείο μας είναι καθαρά αθλητικός σύλλογος και δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές πεποιθήσεις. 
 
Το σωματείο μας ουδέποτε γνώριζε την εν λόγω κυρία και ποτέ δεν έχει σταματήσει να συμμετάσχει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από το 1972 έως και σήμερα.
 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ».
 
Η μάρτυρας υπεράσπισης των νεοναζιστών έστησε, προφανώς, αυτή την ψεύτικη ιστορία για να κρύψει το πραγματικό γεγονός, ότι οι χρυσαυγίτες, ως νεοναζιστικό μόρφωμα, χρησιμοποιούν στις εκδηλώσεις τους το ναζιστικό χαιρετισμό. Επειδή και οι μάρτυρες υπεράσπισης που προηγήθηκαν της Νιαούρη ισχυρίζονταν ότι ο χαιρετισμός αυτός δεν είναι ναζιστικός αλλά αρχαιοελληνικός, χωρίς όμως να πείσουν, σκέφτηκαν να βάλουν τη Νιαούρη να παρουσιάσει έναν πιο… εμπλουτισμένο ισχυρισμό, για να φανεί ότι υπάρχουν ακόμα και αθλητικά σωματεία -όπως η Νίκη Ρέντη, στην οποία υποτίθεται ότι πήγαιναν τα παιδιά της- τα οποία διδάσκουν τους αθλητές τους να χαιρετούν… αρχαιοελληνικά.
 
Οπως αντιλαμβάνεστε, η επίκληση τόσο γελοίων μυθευμάτων, αποκαλύπτει την απόλυτη σύγχυση, αποτέλεσμα του πανικού των νεοναζιστών.
 

Ρατσισμός για τα ΑΜΕΑ
 
Οι θέσεις του ναζισμού για τα ΑΜΕΑ είναι γνωστές. Μισούν κάθε άτομο με προβλήματα αναπηρίας, διότι δεν ταιριάζει στο πρότυπο της αρίας φυλής. Τέτοιες είναι και οι θέσεις των χρυσαυγιτών. Μετά την άσκηση της δίωξης για εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να συσκοτίσουν το ναζιστικό τους χαρακτήρα, οι χρυσαυγίτες άρχισαν (συγκεκριμένα από τον Γενάρη του 2014) να υποβάλλουν Ερωτήσεις για ΑΜΕΑ, να βάζουν στην ηλεκτρονική έκδοση της φασιστοφυλλάδας τους άρθρα για τα ΑΜΕΑ και τον Απρίλη του 2016 να ανακοινώνουν την ίδρυση της «Εθνικής Ενωσης ΑΜΕΑ».
 
Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέξαμε από την ηλεκτρονική έκδοση της φασιστοφυλλάδας τους, εμφάνιζαν τέσσερα ΑΜΕΑ, τρεις γυναίκες και έναν άνδρα που τώρα δεν είναι εν ζωή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της φασιστοφυλλάδας ΕΜΠΡΟΣ, οι τρεις γυναίκες είναι η κόρη του ευρωβουλευτή των νεοναζιστών Φουντούλη, η μάρτυρας υπεράσπισης Μ. Νιαούρη και η δημοτική σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης Κ. Ασλανίδου (ο άνδρας ονομαζόταν Κυζιράκος). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτοί οι τέσσερις ήταν τα ιδρυτικά μέλη της περιβόητης «Εθνικής Ενωσης ΑΜΕΑ». Για να κρύψουν τότε τη γύμνια τους, όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των μελών αυτού του παραμάγαζού τους, ανέφεραν ότι ιδρυτικά μέλη της Ενωσης είναι «μεταξύ άλλων»… Η πραγματικότητα είναι ότι εκείνη την στιγμή είχαν μόνο τέσσερα μέλη ΑΜΕΑ και δεν μπορούσαν να φτιάξουν σωματείο μ’ αυτά!
 
Στο ίδιο το άρθρο ομολογούν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ήταν η δίκη που άρχισε να διεξάγεται από τον Απρίλη του 2015, που τους ανάγκασε να φτιάξουν αυτό το παραμάγαζο, προκειμένου να συγκαλύψουν τις ρατσιστικές θέσεις τους για τα ΑΜΕΑ. Ιδού αποκαλυπτικό απόσπασμα από αυτό το άρθρο:
 
«Η ίδρυση της Εθνικής Ενωσης Α.Μ.Ε.Α. έρχεται να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για άτομα με αναπηρία και να ακυρώσει την λάσπη των ανθελλήνων και την παραπληροφόρηση για την θέση των ΑΜΕΑ στο Πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής».
 
Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, η μάρτυρας υπεράσπισης Νια-ούρη, μετά από ερώτηση που της υποβλήθηκε, ανέβασε τον αριθμό των μελών της «Εθνικής Ενωσης ΑΜΕΑ» στα 60 έως 70, προσπαθώντας να δημιουργήσει στο δικαστήριο την αίσθηση ότι αυτή η Ενωση κάνει πολύ σοβαρή δουλειά στα ΑΜΕΑ και πως είναι παραπληροφόρηση ότι οι νεοναζιστές της ΧΑ είναι ενάντια στα ΑΜΕΑ.
 
Στις 15 Μάη, οι συνήγοροι υπεράσπισης του φίρερ έφεραν να καταθέσει έναν άνδρα ΑΜΕΑ. Σε σχετική ερώτηση της προέδρου για το πόσα είναι τα μέλη αυτής της Ενωσης (ο ίδιος τη βάφτισε Τοπική Οργάνωση), απάντησε ότι είναι πενήντα, από τα οποία ενεργά είναι μόνο τα δέκα!
 
Οι χρυσαυγίτες παίζουν με τα νούμερα αυτού του παραμάγαζου, τα μέλη του οποίου δε φτάνουν ούτε τον αριθμό των δακτύλων του ενός χεριού. Προσπαθούν να κρύψουν το ρατσισμό τους έναντι των ΑΜΕΑ, που είναι το πραγματικό γεγονός, και να εμφανίσουν ένα ανύπαρκτο κοινωνικό έργο.
 

Καμένο χαρτί

 
Και δυο λόγια για το θόρυβο που κάνουν ο φίρερ και οι άλλοι χρυσαυγίτες για το περιβόητο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. Το παρουσιάζουν σαν αποδεικτικό στοιχείο, για τον πολιτικό χαρακτήρα του σε βάρος τους κατηγορητήριου, ισχυριζόμενοι ότι στην ογκώδη δικογραφία δήθεν δεν υπάρχουν στοιχεία. Εχει αποδειχτεί, από τη μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία, ότι η ΧΑ είναι μια εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση. Επειδή εμφανίζουν τα λεγόμενα του Μπαλτάκου στον Κασιδιάρη σαν σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο, για τη σε βάρος τους «πολιτική δίωξη», θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από ομιλία του φίρερ στις 4 Ιούνη του 2014:
 
«Εγώ γνωρίζω προσωπικά ότι αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στον συναγωνιστή μου Κασιδιάρη είναι αληθινά, για τα είχε πει και εμένα διά ζώσης. Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα απ’ ό,τι τον ξέρω εγώ. Εγώ γνώρισα τον Μπαλτάκο ως μαθητής σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973 -το 1973!- στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’ που αντιπροσώπευε τον Στρατηγό Διγενή Γρίβα και μετά στο εθνικιστικό κίνημα… Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όποτε ήθελε να μου πει κάτι ο Τάκης Μπαλτάκος, για λόγους ασφαλείας, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες».
 
Ο φίρερ μας λέει ότι και ο Μπαλτάκος είναι εθνικιστής αλά ΧΑ και ότι τα ίδια που είπε στον Κασιδιάρη τα είχε πει και σε αυτόν, στα μπαλκόνια όπου έβγαιναν για να μιλήσουν (για λόγους ασφάλειας), κατά τις συχνές επαφές τους. Από την οικειότητα που έχει ο Κασιδιάρης έναντι του Μπαλτάκου, πανίσχυρου τότε γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, φαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν. Από την ομολογία του φίρερ καθίσταται βέβαιο ότι ο Μπαλτάκος είπε αυτά που είπε για να βοηθήσει τη ΧΑ, εν γνώσει του ότι ο Κασιδιάρης τον βιντεοσκοπούσε. Ηθελε να δημοσιοποιηθούν αυτά που έλεγε, προκειμένου να βοηθήσει τη ΧΑ, εναντίον της οποίας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό το βίντεο, λοιπόν, είναι καμένο χαρτί .
 
Είναι καμένο το βίντεο του Μπαλτάκου ως υπερασπιστικό στοιχείο για τους νεοναζιστές της ΧΑ.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια