Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεόδωρος Πασπάλης : Απίστευτο και όμως ελληνικό …

Απίστευτο και όμως ελληνικό είναι από ότι φαίνεται το γεγονός ότι θα απασχοληθούν οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι σε φύλαξη εκλογικών κέντρων , χωρίς χορήγηση αποζημίωσης για εργασία πέραν του
πενθημέρου , τα σαββατοκύριακα των εκλογών . Ο λόγος είναι η απαξίωση του θεσμού του Δοκίμου , ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει σε όλες τις υπηρεσιακές ανάγκες ( αγήματα , επιφυλακές , μέτρα τάξης , φύλαξη εκλογικών κέντρων , διατεταγμένες υπηρεσίες ) ενώ παράλληλα οφείλει να είναι συνεπής στις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις .


Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι η αντιμετώπιση που έχει η Πολιτεία απέναντι σε εμάς . Όποτε «θέλει» είμαστε Δόκιμοι με υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα και όποτε «θέλει» είμαστε επαγγελματίες έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε ότι μας ζητηθεί . Για να γίνω πιο σαφής : εκλογικό επίδομα = 160 ευρώ . Σε περίπτωση πρωινού ωραρίου 06:00-14:00 οφείλουμε να επιστρέψουμε στο οικείο Α.Τ. στις 18:00 μέχρι τη λήξη της επιφυλακής , συνήθως κατά τις 23:00 , δηλαδή 13 ώρες . Σε περίπτωση απογευματινού ωραρίου 14:00-22:00 , οφείλουμε να επιστρέψουμε στο οικείο Α.Τ. μέχρι τη λήξη της επιφυλακής , συνήθως κατά τις 23:00 , δηλαδή 9 ώρες . Με πρόχειρους υπολογισμούς προκύπτει 11 ώρες μέσο όρο η ημερήσια απασχόληση . Αν υποθέσουμε ότι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί και δεύτερο σαββατοκύριακο , μιλάμε για 44 ώρες εργασίας πέραν του πενθημέρου έναντι 160 ευρώ , για τη διασφάλιση του πιο σημαντικού θεσμού μιας ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα .
 Προφανώς και τα 3,63 ευρώ την ώρα είναι υπέρογκο ποσό . Σιγά … Εκλογές είναι , όχι τίποτα σημαντικό . Και τι έγινε που είναι εργασία πέραν του πενθημέρου , δεν έχουμε δα και καμιά ενδιαφέρουσα προσωπική ζωή . Αναρωτιέμαι αν ανήκουμε στο αστυνομικό προσωπικό διότι  αναγράφεται ξεκάθαρα στον Ν.4472/2017(ειδικό μισθολόγιο) άρθρο 127 παράγραφος Δ.α.  «Στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή), το οποίο λόγω της ιδιοτυπίας των συνθηκών αποδεδειγμένα εργάζεται πέραν των πέντε (5) ημερών την εβδομάδα, χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των σαράντα έξι ευρώ (46) για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης.» , ενώ εμείς τόσα Σάββατα και Κυριακές εργαζόμαστε χωρίς κάποια αποζημίωση .
Πιστέψτε με , το νέο αίμα θέλει να προσφέρει σε αυτόν τον τόπο όσο τίποτα άλλο και δεν αναπολεί νοοτροπίες δημοσίου υπαλλήλου των «παχιών αγελάδων» . Θέλει μόνο να νιώθει αξιοκρατία … Συγνώμη για το ύφος μου , αλλά μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να τοποθετηθώ για το συγκεκριμένο ζήτημα . Ανήκουμε στη γενιά που με το που ενηλικιώθηκε δε γνώρισε άλλη Ελλάδα παρά μόνο αυτή της κρίσης . Τουλάχιστον πράξτε το αυτονόητο και καταβάλετε την ειδική αποζημίωση πέραν της πενθήμερης εργασίας στους Δόκιμους Υπαστυνόμους …

Θεόδωρος Πασπάλης , αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΞΙ.Α.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια