Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων


Την Τρίτη το βράδυ σημειώθηκε η επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομείου

Διαβάστε το κείμενο:

<<Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄τις φωνές το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες – μα ούτε βήμα πίσω. Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει την αδικία...>>

 

Τ. Λειβαδίτης

 
 

Η αξιοπρέπεια είναι μια λέξη που δεν έχει ορθογραφία. Γράφεται με χίλιους τρόπους. Και συνεχώς εφευρίσκονται καινούριοι.
 

Η αξιοπρέπεια εγγράφεται στις καθημερινές αρνήσεις απέναντι στις μικρές και μεγάλες προσταγές των αφεντικών, στους χλευασμούς απέναντι στους κάθε λογής ρουφιάνους, στα στραβά κοιτάγματα απέναντι στους κρατικούς χαφιέδες και τους μπάτσους. Στο σπάσιμο της επιτήρησης και των φραγμών που το κράτος θέλει να επιβάλει και να επεκτείνει σε όλο και περισσότερα κομμάτις της ζωής μας. Στην αλληλεγγύη όταν ο ελεγκτής πιάνει τον συνεπιβάτη χωρίς εισιτήριο, όταν ο σεκιουριτας πιάνει κάποια να κλέβει απ' το supermarket, όταν η γυναίκα στο απέναντι πεζοδρόμιο ξεμπροστιάζει τον σεξιστή που βρήκε προκλητική την εμφάνισή της, όταν, όταν, όταν...
 

Η αξιοπρέπεια δεν χαρίζεται. Αντιθέτως, ξεπηδάει μέσα από τους αγώνες μας, ενάντια σε καθετί που μας καταπιέζει. Ειδικά στους καιρούς του άκρατου φιλοτομαρισμού, η αξιοπρέπεια αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Οι άνθρωποι που υψώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται για κάτι καλύτερο για όλες και όλους είναι πραγματικά αξιοπρεπείς. Και δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε στο πλευρό τους.
 

Οι φυλακές, οι νόμοι, η δικαιοσύνη στοχεύουν και θα συνεχίσουν να εχθρέυονται και να χτυπούν όσες και όσους αγωνίζονται ενάντια στο κράτος, όσες και όσους βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, όσες και όσους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, περισσεύουν.

 
Ενάντια στο κράτος και το καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουμε καθημερινά

 

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα

 

Η ελευθερία θα ανθίσει στα συντρίμμια των φυλακών

 

αναρχικοί

 

 

ΥΓ. Το βράδυ της Τρίτης 07/05 επιτεθήκαμε στο ΑΤ Εξαρχείων

 

Πηγή: indymedia.org





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια