Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Μαΐου 2019, επίσκεψη στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ από κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ, αποτελούμενο από την Πρόεδρό του και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, την υπεύθυνη Τομεάρχη για τα Σώματα Ασφαλείας, Βουλευτή Υπολοίπου Αττικής κα Εύη ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, τον Εκπρόσωπο Τύπου κ. Παύλο ΧΡΗΣΤΙΔΗ, καθώς και το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Χρήστο ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ.  Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ, καθώς και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Αττικής.
Από τη μεριά της Ομοσπονδίας τέθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό της Αστυνομίας, ιδιαίτερα η ανάγκη για θεσμική θωράκιση των αστυνομικών απέναντι στα συνεχώς αυξανόμενα φαινόμενα βίας και ανομίας στην Αθήνα και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, η υποστελέχωση των μάχιμων υπηρεσιών, η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας, η καθυστέρηση της καταβολής των οδοιπορικών και η επανεξέταση των βαθμολογικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που εκκρεμούν χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία. Ιδιαίτερη έμφαση όμως δόθηκε στην κλιμακούμενη, πρωτοφανή επίθεση εναντίον του συνδικαλιστικού μας κινήματος που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες με διώξεις συνδικαλιστών με διατασσόμενες σε βάρος τους Ε.Δ.Ε. και φτάνει στην τελευταία Υπουργική Απόφαση στέρησης καθιερωμένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Η κα ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΠΟΑΣΥ, εξέφρασε την συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ στα Σώματα Ασφαλείας και τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στο έλεος μειοψηφιών που καθημερινά δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, καλλιεργούν με επιθέσεις κλίμα φόβου και τρομοκρατίας με την «περίεργη» ανοχή της κυβέρνησης. Δήλωσε την αλληλεγγύη της στο διαχρονικό αίτημά μας για αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί σε μελλοντικό χρόνο ο τρόπος θεσμοθέτησής του. Όσον αφορά πιθανές προσλήψεις αστυνομικού προσωπικού, ξεκαθάρισε ότι αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο με τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων για εισαγωγή αστυνομικών στις Σχολές της Αστυνομίας.
Τέλος, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της για τις Συνδικαλιστικές Διώξεις που δεχόμαστε και την στέρηση δικαιωμάτων που έχουν ως μοναδικό στόχο τη φίμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, με μια τελείως αντιδημοκρατική Υπουργική Απόφαση με την οποία ουσιαστικά η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της για τα φαινόμενα ανομίας και την αύξηση της εγκληματικότητας, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Άλλωστε, ο συνδικαλιστικός νόμος αποτέλεσε την κορωνίδα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε, δε, ότι είναι απαράδεκτες οι καθημερινές επιθέσεις κατά αστυνομικών αλλά και οι ατιμώρητες ενέργειες συλλογικοτήτων κατά δημοσίων κτηρίων, ακόμα και του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις συναντήσεις με κόμματα και άλλους φορείς για να εκθέσει τα θέματα που αφορούν τους αστυνομικούς, αλλά και να στηλιτεύσει αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί με κάθε μέσο να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση, να κλείσει τα συνδικαλιστικά σωματεία, να καταργήσει επί της ουσίας το αστυνομικό συνδικάτο, γιατί απλά αναδεικνύονται από εμάς τα προβλήματα και οι παθογένειες του Σώματος. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δε μας αγγίζει η φοβέρα μιας κατ’ επίφαση αριστερής Κυβέρνησης, η οποία όμως λειτουργεί με φασιστικές μεθόδους. Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα μπροστά τους και αυτοί που αποφάσισαν αλλά και αυτοί που εισηγήθηκαν αυτές τις εκδικητικές αποφάσεις.  
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια