Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παπακώστα για επιθέσεις: Η Δημοκρατία δεν μπορεί να δέχεται εκβιασμούς και δεν δέχεται και δεν τρομοκρατείται

Δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής και για τον εμπρησμό του οχήματος της
δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου
Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης με την ιδιότητα της Προέδρου της Νέας Ελληνικής Ορμής, στην ΕΡΤ2 και στην εκπομπή «Ο δρόμος προς την κάλπη» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Παγώνη, ρωτήθηκε για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής και για τον εμπρησμό του οχήματος της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου και απάντησε μεταξύ άλλων:
«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να δέχεται εκβιασμούς και δεν δέχεται και δεν τρομοκρατείται. Το μήνυμα που θέλω να εκπέμψω είναι […] ότι η Δημοκρατία έχει ισχυρά όπλα. Όχι τα όπλα των τρομοκρατών ή τα όπλα αυτών που την αμφισβητούν ή που θέλουν να την απαξιώσουν. Έχει τα συνταγματικά όπλα, έχει και τα θεσμικά όργανα. Το βέβαιο είναι ότι είμαστε σε δύσκολες εποχές, σύνθετες. Έχει μια πολυπλοκότητα πλέον η κοινωνία μας. Οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, πλην όμως η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης. Γι’ αυτόν τον λόγο το μήνυμα που θέλω να εκπέμψω είναι ότι η μηδενική ανοχή είναι το δόγμα που μας διακατέχει γιατί αυτή είναι η συνταγματική μας υποχρέωση και ο όρκος που δώσαμε. Το δεύτερο, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκράτες, σε τρομοκρατικές ενέργειες, όσο κι αν συμβολικά μας σοκάρουν με την συμπεριφορά τους, διότι βγαίνουν εκτός δημοκρατικού πλαισίου-εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε και τους αντιμετωπίζουμε εξίσου αποτελεσματικά και αποτελεσματικότερα με τα όπλα της Δημοκρατίας τα οποία είναι πάρα πολύ ισχυρά».







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια