Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το κάλεσμα τής ΕΑΚΠ για τη συνέλευση στην Ένωση Πυροσβεστών Αττικής


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Αττικής το Σάββατο 11 Μαΐου στο ξενοδοχείο
STANLEY, στο Μεταξουργείο, στις 11:00 το πρωί.
Τα θέματα της συνέλευσης θα είναι:
Οικονομικός και Διοικητικός απολογισμός της προσωρινής διοίκησης.
Πρόγραμμα δράσης.
Εκλογή εφορευτικής επιτροπής, για τις εκλογές του σωματείου.
Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από την καταστροφικότερη αντιπυρική περίοδο από πλευράς ανθρώπινων απωλειών που έζησε ποτέ η χώρα μας, συνέπεια των αντιδασικών πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά. Ενώ η νέα αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο και δεν έχει κάνει καμία προληπτική παρέμβαση για την πυροπροστασία της χώρας. Αντίθετα, ανακυκλώνει τα ίδια προβλήματα με διαφορετικούς τίτλους και παραμένει σταθερά πιστή στην εξυπηρέτηση πρώτα από όλα των επιχειρηματικών συμφερόντων, της ιδιωτικής κερδοφορίας και του μοιράσματος κυβερνητικών/κρατικών αρμοδιοτήτων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Άλλωστε η πολιτική κατεύθυνση που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση δε θα μπορούσε να διαφέρει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αφού ακόμα και οι ανθρώπινες ζωές μπαίνουν στη ζυγαριά  « κόστους-οφέλους ». 
Οι αλλαγές που έρχονται θα έχουν άμεσες αρνητικές συνέπειες όχι μόνο στην πυροπροστασία της χώρας αλλά και στις εργασιακές μας σχέσεις. Παρ όλα αυτά τόσο μετά την μεγάλη καταστροφή της περυσινής περιόδου και τις διαφαινόμενες πλέον αρνητικές εξελίξεις, με ευθύνη και της Ένωσης Αττικής που είναι η ένωση κορμός για το συνδικαλιστικό κίνημα αφού έχει έδρα εκεί όπου είναι η έδρα και των δομών εξουσίας που παίρνονται οι αποφάσεις. 
Έχουμε την δυνατότητα να τους σταματήσουμε! Η Ε.Α.Κ.Π. με τις παρεμβάσεις της όλο το προηγούμενο διάστημα το απέδειξε:
Είμασταν παρόντες κάθε στιγμή που οι συνάδελφοι Π.Π.Υ και εποχικοί διεκδικούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία. Ένα δίκαιο αίτημα που υιοθετήθηκε ουσιαστικά μετά από την επίμονη και ουσιαστική του ανάδειξη από την Ε.Α.Κ.Π. σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.
Με τις συνεχόμενες παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. ήρθε στην επικαιρότητα και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο το ζήτημα των 56 επιλαχόντων πυροσβεστών που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή κατάληξη του.
Είμασταν παρόντες όταν συνάδελφοι σε διάφορα σημεία της χώρας προσπαθούσαν να αναδείξουν και να αλλάξουν τις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούσαν στα κτήρια των διαφόρων υπηρεσιών. Στην Αττική έπειτα από πάλη των πυροσβεστών και συνεχόμενες παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. στους αρμόδιους φορείς γίνανε οι απαραίτητες επισκευές στο κτήριο που στεγάζεται το περιπολικό 1-27 επί της οδού Σαρρή.
Είμασταν παρόντες δίπλα στους συναδέλφους σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του ωραρίου εργασίας, ελλείψεων σε Μ.Α.Π. και διοικητικής μέριμνας. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχή τρόπο απαράδεκτες συνθήκες μεταφοράς πυροσβεστών ( βλ. πυρκαγιά Σάμου ).
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες!
Μαζί με όλους εσάς, ως συναγωνιστές και όχι ως « εργολάβοι » προβλημάτων και              « έμποροι » ελπίδων. Με την μαζική συμμετοχή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση να δηλώσουμε την θέλησή μας για σωματείο πιο ισχυρό, μαχητικό, διεκδικητικό, που δεν θα τα    « διπλώνει ».
Να φτιάξουμε ένα σωματείο πραγματικό στήριγμα για τον πυροσβέστη και όχι για να πρωτοκολλεί έγγραφα και η δράση του να εξαντλείται σε δημόσιες σχέσεις και την κοπή πίτας. Ένα σωματείο που δεν θα βάζει πλάτη στο πέρασμα των αντεργατικών πολιτικών, που δεν θα δέχεται μισές λύσεις, αλλά λύσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας σαν πυροσβέστες και σαν άνθρωποι.
Να δηλώσουμε ότι δεν έχουν θέση στο σωματείο οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές παλιάς και νέας κοπής!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΥΣΠΕΙΡΟΝΩΜΑΣΤΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια