Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Σερρών: Εξοπλισμός-Μετακίνηση-Εκπαίδευση Διμοιρίας Υποστήριξης

Έγγραφο τής Ένωσης Σερρών: Κατά γενική ομολογία ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στο στενό πυρήνα του κρατικού μηχανισμού και της Πολιτείας έχοντας ένα πολύ σημαντικό
ρόλο, αυτού της πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος και προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Η αποτελεσματική και ορθή λειτουργία του Αστυνομικού Σώματος αποτελεί σταθερό πυλώνα της Δημοκρατίας στη Χώρα μας και αυτό αντικατοπτρίζεται στην εμπιστοσύνη που νιώθει απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας.
        Παραταύτα, ανέκαθεν αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια το αστυνομικό προσωπικό διαπιστώνει ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί το ‘’φτωχό συγγενή’’ του Κράτους, καθώς ο εξοπλισμός, τα εφόδια και τα μέσα που διαθέτει είναι απαρχαιωμένα, κοστοβόρα και πολλές φορές μη λειτουργικά καθώς επίσης οι δαπάνες για τη λειτουργία τους και για την εν γένει λειτουργία των υπηρεσιών είναι φειδωλή έως μηδαμινή.
         Τα προβλήματα των υπηρεσιακών οχημάτων και του εξοπλισμού των υπηρεσιών βρίσκονται συνεχώς στην ατζέντα θεμάτων των πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων και της Π.Ο.ΑΣ.Υ.. Εν προκειμένω, το λεωφορείο της Διμοιρίας Υποστήριξης Δ.Α. Σερρών βρίσκεται πέραν του εξαμήνου παροπλισμένο με σοβαρή βλάβη στον κινητήρα κόστους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) Ευρώ, έχοντας διανύσει 800.000 χιλιόμετρα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η διμοιρία μετακινείται με λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού χρονολογίας 2001  το οποίο έχει διανύσει 700.000 χιλιόμετρα, χωρίς να διαθέτει προστατευτικό πλέγμα στους υαλοπίνακες, χωρίς σύστημα κλιματισμού-θέρμανσης και χώρων αποθήκευσης εξαρτήσεων και εξοπλισμού του προσωπικού. Συνάδελφοι, σάκοι μεταφοράς εξοπλισμού, ασπίδες, κράνη και λοιπά αναγκαία είδη της διμοιρίας υποστήριξης συνυπάρχουν στο χώρο των επιβατών του λεωφορείου, με ότι αυτό σημαίνει και μπορεί να προκαλέσει σε περίπτωση ατυχήματος αφού η ασφάλεια των επιβαινόντων είναι ανύπαρκτη. Επιπροσθέτως, στο Αστυνομικό προσωπικό δεν έχουν χορηγηθεί αντιπυρικές στολές και σύγχρονα κράνη, όπως οφείλει να χορηγήσει η υπηρεσία. Επιπλέον, επιτακτική ανάγκη αποτελεί και η συντηρητική εκπαίδευση των διμοιριών υποστήριξης για την επίτευξη της συνοχής και άρτιας αντίδρασης σε ανάλογες καταστάσεις.
            Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε:
 1.)  Την άμεση κατανομή και χορήγηση στη Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Σερρών σύγχρονου λεωφορείου μεταφοράς των μελών της, με σύστημα κλιματισμού-θέρμανσης διότι η μετακίνηση της διμοιρίας τους καλοκαιρινούς μήνες με 40ο  είναι το λιγότερο απάνθρωπη, αφού στο εσωτερικό του λεωφορείου η θερμοκρασία είναι ακόμη υψηλότερη, με ικανούς  αποθηκευτικούς χώρους για τα υλικά και τα εφόδια των συναδέλφων μας και προστατευτικό πλέγμα στους υαλοπίνακες όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 11 Π.Δ.45/2008,
 2.)  Άμεση χορήγηση αντιπυρικών στολών, σύγχρονων κρανών στα οποία η μάσκα θα κουμπώνει απευθείας πάνω σε αυτά, καθώς με τα υπάρχοντα απαρχαιώμενα προ 20ετίας κράνη σπαταλείται πολύτιμος χρόνος για την προετοιμασία των συναδέλφων μας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε κρίσιμες στιγμές και έκρυθμες καταστάσεις. Επιπροσθέτως, απαραίτητη και αναγκαία είναι η χορήγηση σύγχρονων ειδών και εφοδίων (μάσκες, θώρακες, καλαμίδες κ.τ.λ.) για το σύνολο των μελών της διμοιρίας, τα οποία θα προσφέρουν ασφάλεια και προστασία στους συναδέλφους της διμοιρίας υποστήριξης κατά τη λήψη και εκδήλωση μέτρων τάξης σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως προβλέπεται από το άρθρο 4 Π.Δ. 45/2008.  
3.)  Την πραγματοποίηση θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης για το σύνολο των μελών που απαρτίζουν τη διμοιρία υποστήριξης, πρωτίστως για την προστασία των συναδέλφων μας και δευτερευόντως για την ορθή κρίση, διαχείριση και αποδοτική αντίδραση σε οποιοδήποτε συμβάν ή γεγονός.
       Όλα τα ανωτέρω θέματα εκτέθηκαν εκτενώς και πολλάκις σε συναντήσεις με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία καθώς είναι σοβαρά προβλήματα που άπτονται της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των συναδέλφων μας. Επανερχόμαστε καθώς είναι υποχρέωση της Διοίκησης να δώσει λύσεις στα προαναφερθέντα ζητήματα  τις οποίες και αναμένουμε, ειδάλλως θα επανέλθουμε με δυναμικές μορφές αντίδρασης.
            Αναμένουμε να υλοποιήσετε τον κανόνα: ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.  

         
                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γενική Γραμματέας


ΖΑΓΟΡΑ  Ελπίδα


 
Ο Πρόεδρος


Αναστάσιος ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ


 
 

            



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια