Πώς θα δείτε πόσα ένσημα έχετε;Μέσω της εφαρμογής «Άτλας», το υπουργείο Εργασίας δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να δουν πόσα ένσημα έχουν.

Με τη χρήση του ΑΜΚΑ, λοιπόν, μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα ένσημά σας και το πλήρες ασφαλιστικό σας βιογραφικό.

Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας. Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης, έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους δύο μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.

Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει. Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του, μπορεί να τον βρει στη σελίδα «Έχω ΑΜΚΑ».

Δείτε τα ένσημά σας εδώ

Δείτε αναλυτικές οδηγίες βήμα – βήμα στις παρακάτω φωτογραφίες:


Πατήστε στο κουμπί «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ»
Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί συμπληρώστε τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISNET και πατήστε «ΕΙΣΟΔΟΣ»
Στο παράθυρο του ΑΤΛΑΣ που εμφανίζεται, εισάγετε το ΑΜΚΑ σας
Στην οθόνη που εμφανίζεται, μπορείτε να δείτε τα ένσημά σας συγκεντρωτικά ανά ταμείο
Πατώντας την επιλογή «ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ» μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα ένσημα μηνιαίως
Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θεσμοθετήθηκε με βάση τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 8 του ν.4237/2014 (ΦΕΚ Α’ 36) και η διαδικασία συγκέντρωσης και τήρησης των στοιχείων ασφάλισης και ασφαλιστικής ικανότητας όλων των ασφαλισμένων της χώρας μέσω της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, εξειδικεύθηκε με την έκδοση της αρ. 11810/179/Φ80353 Υπουργικής Απόφασης.


Πηγή: onmed.gr