Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προκαταρκτική έρευνα για τον φετινό σαϊτοπόλεμο διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας για τη διενέργεια του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα και του τραγικού περιστατικού που στοίχισε τη ζωή του 54χρονου
Κώστα Θεοδωρακάκη.


Η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας, ήδη βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων αρχών και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης των συνθηκών διοργάνωσης του εθίμου, των μέτρων προστασίας και ασφάλειας που λήφθηκαν ή δεν είχαν ληφθεί και κάθε τι που σχετίζεται με τη διοργάνωση και το τραγικό αποτέλεσμα.

Έμφαση στα μέτρα
Στα πλαίσια της προκαταρκτικής που διατάχθηκε, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και τα άλλα τρία μέλη του μπουλουκιού, που τη στιγμή του δυστυχήματος, βρίσκονταν κι αυτά μέσα στο χώρο που είχε ορισθεί για τη ρίψη των σαϊτών. Πρόκειται για έναν 40χρονο, έναν 33χρονο κι έναν 60χρονο.
Επίσης, η έρευνα περιλαμβάνει και τον φορέα που διοργάνωσε και υλοποίησε το σαϊτοπόλεμο, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα αναζητηθούν και θα ερευνηθούν κι όλα τα έγραφα που έχουν σχέση με την εκδήλωση.
Ιδιαίτερη έμφαση η προκαταρκτική έρευνα δίνει στους κανόνες ασφαλείας και στα μέτρα προστασίας που είχαν ληφθεί ή έπρεπε να ληφθούν και ποιος ήταν αρμόδιας για αυτά.

Επηρεάζει
Η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας, που αναγκαστικά θα συμπεριλάβει στοιχεία που αφορούν το τραγικό περιστατικό θανάτου του Κώστα Θεοδωρακάκη, αναμένεται να επηρεάσει και την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και η οποία αναβλήθηκε την Παρασκευή για τις 15 Μαΐου.
Κι αυτό καθώς μπορεί με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής να προκύψουν στοιχεία που στις 15 Μαΐου να οδηγήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης σε νέα αναβολή και σε ορισμό ρητής δικασίμου.
Κάτι που πιθανών και όλες οι διάδικες πλευρές να επιθυμούν, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος διερεύνησης και διαλεύκανσης της υπόθεσης.


Της Βίκυς Βετουλάκη

πηγή: tharrosnews.gr 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια