Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη ο «ΝΕΝΕΣ», μέλος της σπείρας των Ρομά - Θύμα τους και γνωστός εφοπλιστής

Ένα από τα βασικά μέλη της περίφημης συμμορίας των Ρομά που πριν από τρία χρόνια εξαρθρώθηκε από την αστυνομία συνέλαβαν και πάλι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας
Νοτιοανατολικής Αττικής.
Πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «ΝΕΝΕΣ» και, όπως φαίνεται, συνέχισε τη... δράση του έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από τα κρατητήρια. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένα από τα μέλη της σπείρας που από τον Δεκέμβριο του 2018 πήγαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών παριστάνοντας τους πελάτες. Εντόπιζαν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών και όταν έφευγαν, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες.
Το κόλπο της συμμορίας στη συνέχεια εξελισσόταν ως εξής… Χρησιμοποιώντας μικρούς αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα προκαλούσαν φθορές ή έσκιζαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι ανυποψίαστοι οδηγοί και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν. Επίσης, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κινητά τηλέφωνα, όχι τελευταίας τεχνολογίας, αλλά πολύ μικρά σε μέγεθος, ώστε να μπορούν εύκολα να τα κρύψουν αλλά και να τα «ξεφορτωθούν» σε πιθανό έλεγχο. Ήταν τα λεγόμενα «επιχειρησιακά» τηλέφωνα επικοινωνίας.

Θύμα της συμμορίας και γνωστός εφοπλιστής
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο υπάλληλος γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας, από τον οποίο τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αρπάξουν 50.000 ευρώ που μόλις είχε κάνει ανάληψη από τράπεζα ώστε να πληρωθούν υποχρεώσεις προς τρίτους. Η εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία ανήκει σε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα εφοπλιστών των νοτίων προαστίων, καθώς πριν από χρόνια είχε και πάλι βρεθεί στο στόχαστρο κακοποιών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια