Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Περιπετειώδεις συλλήψεις διακινητών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Νέες συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν
δύο αλλοδαποί που ενέχονται σε περιπτώσεις μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αντίστασης και απείθειας.
Σήμερα τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος Αφγανός , ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.
Στη συνέχεια, το εν λόγω όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό, προ των διοδίων του Προφήτη, όπου ο 18χρονος το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή πεζή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε.
Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά οκτώ μεταναστών από το Νεπάλ και το Πακιστάν, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου καταβάλλοντας χρηματικό ποσό.
Παράλληλα σήμερα το πρωί συνελήφθη στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), = 32χρονος Πακιστανός, ο οποίος είχε σταθμεύσει παρακείμενα του οδοστρώματος, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αποβίβαζε επτά παράτυπους μετανάστες από το Πακιστάν . Όταν έγινε αντιληπτή η αστυνομική παρουσία, ο 32χρονος προσπάθησε να διαφύγει και στη συνέχεια αντιστάθηκε κατά την ακινητοποίησή του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια την ίδια ημέρα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια