Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΝΔ για το νέο φονικό στις φυλακές Τρικάλων: Ασφάλεια και ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο αντίθετες έννοιες

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης με αφορμή το νέο φονικό
στις φυλακές Τρικάλων.
Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, στη δήλωσή του σημείωσε:
«Είναι πρωτόγνωρο στην μεταπολιτευτική Ελλάδα να έχουμε περίπου κάθε μήνα και ένα θανατηφόρο γεγονός μέσα στις φυλακές. Στο χώρο που θα έπρεπε να υπάρχει ασφάλεια και ευνομία, δυστυχώς, βασιλεύει η αναρχία και η ανομία. Και βέβαια κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη όταν η χώρα διασύρεται διεθνώς. Ασφάλεια και Σύριζα είναι δυο αντίθετες έννοιες και αυτό δεν αλλάζει».
Στο μεταξύ, από το υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε εντολή πειθαρχικής έρευνας σε Εισαγγελέα και διενέργειας έκτακτου έλεγχου από το Σώμα Επιθεώρησης.
Συγκεκριμένα, διερευνάται αν τηρήθηκαν από τους υπαλλήλους όλοι οι κανόνες ασφαλείας που αφορούν τον έλεγχο και την κίνηση των κρατουμένων,καθώς φέρεται αυτοί να κινήθηκαν ασυνόδευτοι.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζεται ότι με σχετικές εγκυκλίους είχε δοθεί σαφής εντολή σ’ όλα τα καταστήματα κράτησης για επίταση των μέτρων ασφαλείας και την απαρέγκλιτη τήρηση των κανονισμών, κατά τη διάρκεια των γιορτών.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια