ΠΟΜΕΝΣ: Όχι άλλα καθρεφτάκια στους Στρατιωτικούς

Ανακοίνωση τής ΠΟΜΕΝΣ: Μετά την ομοβροντία διαμαρτυριών της ΠΟΜΕΝΣ και των άλλων Ομοσπονδιών Σ.Α. τόσο εγγράφως όσο και προφορικά, η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την εξαίρεση των
αναδρομικών από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, έχει κλείσει με τις υποχρεώσεις και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στους εν ενεργεία στρατιωτικούς.
Ειδικότερα, με το τελευταίο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, υπήρξε Νομοθετική ρύθμιση για να μην χάσουν οι χιλιάδες χαμηλόμισθοι στρατιωτικοί τα κοινωνικά επιδόματα λόγω αλλαγής εισοδηματικής κλίμακας, με την προσμέτρηση των αναδρομικών στα εισοδήματα του 2018, ενώ με το νόμο 4607/19 του ΥΠ.ΟΙΚ. εξαιρούνται τα αναδρομικά από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Στην ΠΟΜΕΝΣ δεν θεωρούμε ότι, μετά την πάροδο 4 μηνών από την καταβολή των ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΩΝ αναδρομικών, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.
Οι στρατιωτικοί είμαστε υποψιασμένοι για την προεκλογική τακτοποίηση αυτονόητων νομοθετικών ρυθμίσεων.
Κύριοι Υπουργοί αναμένουμε την πλήρη δικαίωση μας με την καταβολή του συνόλου των αναδρομικών και την ψήφιση νέου μισθολογίου στην βάση των αποδοχών του 2012 που με παράνομο τρόπο, όπως προκύπτει από τις Αποφάσεις του ΣΤΕ, μας περικόψατε.
Κύριοι Υπουργοί περιμένουμε να εφαρμόσετε τον νόμο για την καταβολή των νυχτερινών υπηρεσιών μας. Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ.
Κύριοι Υπουργοί περιμένουνε να εφαρμόσετε τον νόμο για την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων στα πλαίσια των τηρουμένων στο υπόλοιπο Δημόσιο .
Η ΠΟΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
Επγός (ΥΔΚ)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
 Λγος (ΠΖ)