Απέτυχε να «κατέβει» στο Βόρειο Αιγαίο η Χρυσή Αυγή


Έπιασαν τόπο οι «διαπραγματεύσεις» της ή δεν βρήκε τους υποψηφίους; Αυτό το ερώτημα πλανάται από χτες καθώς η Χρυσή Αυγή δεν κατέθεσε ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρά
τις περί του αντιθέτου δηλώσεις στελεχών της οργάνωσης από τη Χίο. Έντονο είναι το παρασκήνιο και καλά πληροφορημένες πηγές μιλούσαν για σθεναρή αντίσταση των ντόπιων στελεχών της οργάνωσης οι οποίοι δεν επιθυμούσαν την αυτόνομη κάθοδο του μορφώματος στις Περιφερειακές εκλογές και ήταν απρόθυμοι να κατέλθουν ως υποψήφιοι.
Προέκριναν δε την στήριξη συγκεκριμένων προσώπων που ενστερνίζονται την «ιδεολογία» της οργάνωσης και κατέρχονται ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε ήδη υπάρχοντα ψηφοδέλτια. Αντίθετη ήταν η άποψη των στελεχών της Χ.Α. από Χίο και Σάμο που ζητούσαν την κάθοδο ψηφοδελτίου της οργάνωσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θεωρώντας πως εξαιτίας του προσφυγικού οι συνθήκες είναι ιδανικές για μια τέτοια υποψηφιότητα. Τελικά υπερίσχυσε η άποψη να μην κατέλθει ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Σημειωτέον ότι όπως είχαμε γράψει στο «Ν» ο βουλευτής της οργάνωσης Αντώνης Γρέγος ο οποίος κατάγεται από τη Χίο και βρέθηκε στο νησί για τις μέρες του Πάσχα, είχε δηλώσει σε μέσο ενημέρωσης της Χίου ότι ήταν 37 οι μέχρι τότε υποψήφιοι άνδρες και γυναίκες στα νησιά του βορείου Αιγαίου ενώ απαιτούνταν 41 για να συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο.
Πηγή: stonisi.gr