Συνάντηση της Ένωσης Αλεξανδρούπολης με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης:

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στην Κομοτηνή, αντιπροσωπεία της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδρικόπουλο  Αριστείδη.


Στον κ. Αρχηγό θέσαμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας καθώς και τις υπηρεσιακές ανάγκες της Διεύθυνσης μας.
Ειδικότερα αναφερθήκαμε, στο μόνιμο πρόβλημα της στέγασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης αλλά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων παρεμβάσεων στο κτήριο του Α.Τ. Τυχερού έπειτα από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.
Επίσης ζητήσαμε την ενίσχυση με προσωπικό,  κατά τους θερινούς μήνες, του Τ.Δ.Ε. Κήπων, λόγω αυξημένης διέλευσης ατόμων και οχημάτων. Παράλληλα συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ». 
Κύριο θέμα κατά τη συνάντηση, αποτέλεσε το χρόνιο ζήτημα της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών. Για ακόμη μία φορά, αιτιολογημένα, ζητήσαμε την αύξηση της Αστυνομικής δύναμης στα Συνοριακά Τμήματα καθώς και την άμεση ενίσχυση με νέο υλικοτεχνικό υλικό, αλλά και την συντήρηση των υπαρχόντων υλικών καθώς υπάρχουν σημαντικές φθορές από την αδιάκοπτη χρήση τους. 
Ανταποκρινόμενος ο κ. Αρχηγός, εντός της εβδομάδος αποστέλλει κλιμάκιο εμπειρογνώμων για την αξιολόγηση του υπάρχοντος κτηρίου της Διεύθυνσής μας και την δρομολόγηση εξελίξεων προς την επίλυσή του στεγαστικού προβλήματος.
Όσο αφορά την ενίσχυση με προσωπικό στο Τ.Δ.Ε. Κήπων, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, μας ζήτησε περαιτέρω επικοινωνία στο προσεχές διάστημα για την δρομολόγηση λύσης.
Για την υλικοτεχνική υποδομή που αφορά τα Συνοριακά Τμήματα μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν διαγωνισμοί σε εξέλιξη.
Αναφορικά με το σχέδιο «ΠΕΡΣΕΑΣ» ο κ. Αρχηγός προσκάλεσε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να παραβρεθούν στην επερχόμενη σύσκεψη με όλους τους Διευθυντές Αστυνομίας, για την αξιολόγησή και επανασχεδιασμό του σχεδίου.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γ.Ε.Α.Β.Ε. Αντιστράτηγος κ. Αποστολόπουλος Ανδρέας, αντιπροσωπίες των Αστυνομικών Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Περιφέρειας Αν. Μακ. και Θράκης και το εκτελεστικό μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Τζατζανά Σταυρούλα.
                          
                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο