Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή αναγνώστη για τον έλεγχο πιστοποιητικών πρόσληψης αστυνομικών

Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη στο bloko.gr: Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας αναδειξω ένα μέγιστο θέμα, το oποιο έλαβε χώρα, μέσα από τους ελέγχους πιστοποιητικων και
λοιπών στοιχείων των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.Η επιστολή αυτή,σε πρώτη φάση ,δεν θα ήθελα να δημοσιευτεί αλλα μετά από αξιολόγηση δικια σας και αν την θεωρείτε σημαντική ,να επέλθει μια δημοσιογραφική έρευνα.Εγω θα σας διατυπώσω τα περιστατικά και θα σας αποστείλω συννημενα όλα τα δημοσιεύματα και τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου.
Συγκεκριμένα και ενώ εκατοντάδες μάχιμοι αστυνομικοί έχουν εκδιωχτεί με τον χειρότερο τρόπο από τους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας ,λογω πλαστών και παραποιημένων πιστοποιητικών ,υπάρχουν περίπτωσεις , μείζονος σημασίας, που επιδεικνύουν ότι η φυσική Ηγεσία δεν χειρίστηκε με αξιοκρατικό τρόπο ολες τις περιπτώσεις ,δημιουργώντας ανισότητες και επιλεκτικές εκδιώξεις αστυνομικών που ειχαν επιτελέσει την ίδια ακριβώς πράξη ,δηλαδή κατάθεση πλαστών η παραποιημένων δικαιολογητικών για την πρόσληψη τους.Πιο συγκεκριμένα είναι τα εξής
Α)Από τις αρχές του 2015 και εφόσον είχαν ξεκινήσει οι έλεγχοι των δικαιολογητικών ,εξαιρέθηκαν οι έλεγχοι στα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά ,στις εντοπιότητες των συνοριακών φυλάκων (όπου κοινό μυστικό ήταν ότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες) , η εκ νέου υψομετρηση του αστυνομικού προσωπικού (εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι οι έλεγχοι έπρεπε να γίνουν και σε όλα τα «λοιπα στοιχειά» της πρόσληψης και όχι μόνο στα πιστοποιητικά ,όπου ρητός αναφέρεται στο Ν.4305/2004 , άλλωστε είναι εξόφθαλμο και στην καθημερινότητα των πολιτών να βλέπουν αστυνομικούς που σίγουρα δεν κατείχαν το τυπικό προσόν του 1.70μ. στο ύψος .Γιατί λοιπόν να υπάρχουν όλες αυτές οι εξαιρέσεις ?Γιατί ελέχθησαν μόνο τα απολυτήρια και τα διπλώματα οδήγησης ?Μήπως η φιλοσοφία ήταν να κρατήσουμε όσο μπορούσε σε χαμηλά ποσοστά τις απολύσεις και να  τιμωρηθούν  όσο  γίνεται λιγότεροι ?Άλλωστε αυτό διαφαίνεται και σε πρόσφατο δημοσίευμα από το blog «χωνι» ,όπου ανώτερος αξιωματικός ,υποβαθμίζει τα περιστατικά λέγοντας ότι μόνο το 1% του προσωπικού αφορά αυτό το ζήτημα .Ακόμα όμως αν είναι έτσι ,που σίγουρα δεν είναι ,αυτά τα 150-200 άτομα απαρτίζουν 6 αστυνομικά  τμήματα !Λογικό να μην το γνωρίζει ο εν λόγο αξιωματικός βέβαια ,αλλά όλοι γνωρίζουν ότι τα αστυνομικά τμήματα απαρτίζονται από περίπου 30-40 άτομα το μέγιστο.
Β)Στις αρχές του 2018, ελεγχτήκαν  , εν τέλει τα ξενόγλωσσα και μόνο , πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και οι αστυνομικοί έχουν καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις .Γιατί από τότε μεχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι ανακλήσεις διορισμών τους ?Γιατί αυτή η ανισότητα ακόμα και σε αυτό το θέμα ? Να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση των ανακλήσεων , οι αστυνομικοί απολύονταν μέσα σε 3-5 μήνες.
Γ)Ενώ ο Ν.4305/2004 και μετέπειτα ο Ν. 4440/2016, επέβαλαν τον έλεγχο όλων των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα μέσα σε ένα πλαίσιο ενός έτους από την ημερομηνία της δημοσίευσης του ,για πιο λόγο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  ,εξαίρεσε το ένστολο προσωπικό του? Παρόλο που υπήρξαν  δημοσιεύματα ότι είχαν ανευρεθεί πολλές περιπτώσεις από ΕΠ.ΟΠ. και Ε.Μ.Θ. , γιατί δεν έγιναν ανακλήσεις διορισμών? Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα απολύτως ΦΕΚ (οπου είναι υποχρεωτική η δημοσίευση της ανάκλησης) δημοσιευμένο .Μήπως εκεί η φυσική και η πολιτική ηγεσία αποδέχεται το αξιόμαχο του προσωπικού της,καθώς ύστερα από μακρότατη παραμονή και σωρεία μετεκπαιδεύσεων στο σώμα θεωρούνται έμπειροι και αξιόμαχοι και ουδεμία βλάβη δεν επιδέχεται το δημόσιο συμφέρον? Πιθανον , αλλα δεν είναι νομιμο.
Δ)Γιατί  Αξ/κος(τα στοιχεία  του αναγράφονται στα φεκ 558 από 17 Ιουνίου 2016 της ανάκλησης διορισμού του και στο υπ’αριθμον 1411 από 30 Δεκεμβρίου 2016 της επανατοποθέτησης του με εμφανή την υπογραφή του κ.Τοσκα), που έλαβε μέρος το 2010 σε διαγωνισμό για επιστημονικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και διορίστηκε ως αξιωματικός ειδικών καθηκόντων στην Δ.Ε.Ε. Αθηνών επεστρεψε στην θεση του? Η δικαιολογία ότι είναι άλλη περίπτωση από όλους τους άλλους αστυνομικούς είναι φυσικά άτοπη, γιατι αποδεδειγμένα κατάθεσε πλαστό μεταπτυχιακό για την πρόσληψη του , αποδεδειγμένα τον ανακάλυψε πρώτα η διεύθυνση προσωπικού του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου πήγε να μεταταχτεί , αποδεδειγμένα του ανακάλεσε την πρόσληψη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και αποδεδειγμένα τον επέστρεψε με ιεραρχική προσφυγή και όχι με δικαστική απόφαση ως θα όφειλαν .Άρα η διαφορετική περίπτωση μήπως είναι ότι επιτέλεσε επιστημονική πλαστογραφία?
Ακολουθεί μια μικρή περίληψη για το ζήτημα του.Το έτος 2016, πιθανόν γνωρίζοντας ότι διενεργούνται έλεγχοι στα πιστοποιητικά πρόσληψης του Αστυνομικού προσωπικού, ο   οποίος έλεγχος , ξεκίνησε στα τέλη του 2014, προσπαθεί να μεταταχτεί εως καθηγητής στην Σχολή Ευελπιδων. Δυστυχώς όμως για αυτόν,το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διενεργεί έλεγχο στα δικαιολογητικά του και διαπιστώνει την πλαστότητα του μεταπτυχιακού του. Ακυρώνει λοιπόν το φεκ της μετάταξης του και αποστέλλει ολο τον φάκελο στο υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπως πράξει τα νόμιμα που προβλέπονται από τον Ν.4305/2014, δηλαδή ανάκληση διορισμού και διαβίβαση του φακέλου του στον αρμόδιο εισαγγελέα.Η τροπή όμως των πραγμάτων για τον συγκεκριμένο Αστυνόμο Α’,ήταν  περιέργως ,εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με των άλλων αστυνομικών που είχαν την ίδια κατηγορία εις βάρος τους.
Καταθέτοντος αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά της απόφασης της ανάκλησης του, κερδίζει την υπόθεση και τοποθετείται προσωρινά στην θέση του έως να επιδικαστεί η αίτηση ακύρωσης η οποία είναι και η νομική απόφαση ώστε να επιστρέψει νόμιμα .Περίεργη ακόμα και η απόφαση της αναστολής του, διότι τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που επικαλείται ,είναι πολύ υποδεέστερα των άλλων αστυνομικών που προσέφυγαν και ουδείς κέρδισε την αναστολή της απόφασης ανάκλησης  τους! Μεγάλο ρόλο έπαιξε όμως η περίεργη άποψη της Διοίκησης, η  οποία εγγράφως προς το Δικαστήριο δεν επικαλείται λόγους δημοσίου συμφεροντος ,οι οποίοι να καθιστούν αναγκαία την απομάκρυνση του Αξιωματικού!!!!Σε αντίθεση με τις απόψεις για όλους τους άλλους αστυνομικούς όπου επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος και εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας!!Στη συνέχεια η όλη αυτή προκλητική επανατοποθέτηση του εν λόγου Αξιωματικού ολοκληρώνεται με την απόφαση της ηγεσίας να τον επιστρέψει, όχι με δικαστική απόφαση αλλά με ιεραρχική προσφυγή ,αναίμακτα και με αιτιολογία ότι έπραξε λάθος η διοίκηση που παρέλαβε  το μεταπτυχιακό του επειδή δεν ήταν σε παρεμφερή ειδικότητα  της θέσης που κατέλαβε!!! Αιτιολογία η  οποία και πάλι έρχεται σε αντίθεση με ότι εγγράφως επικαλείται σε όλους τους άλλους αστυνομικούς, ότι δηλαδη δεν την ενδιαφέρει  η δυνατότητα της πρόσληψης τους αλλα η νομιμότητα ….και εδώ αναρωτείται ο καθείς ,δεν κατέθεσε πλαστό μεταπτυχιακό ο  Αξιωματικός ? ακόμα και αν δεχτούμε τον ανίσχυρο ισχυρισμό της διοίκησης ότι… έκανε λάθος που το παρέλαβε και ότι δεν ήταν παρεμφερή η  ειδικότητα , δεν το κατέθεσε όμως?Που είναι η νομιμότητα εδω ? Δυο μέτρα και δυο σταθμά  λοιπόν και ας είναι καλα ο «μπάρμπας στην Κορώνη»!!!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια