Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξιχνιάστηκαν υπόθεση ληστείας και επτά κλοπές σε Αργολίδα και Αττική


 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, μία (1) περίπτωση ληστείας που είχε γίνει την
8.4.2018 στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθώς και επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, στο Ναύπλιο, το Αργος, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, καθώς και σε περιοχές της Αττικής.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας από 17 έως 32 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

 

Δύο (2) από τους παραπάνω κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

 

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι όλοι οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη κλοπών χρηματοκιβωτίων επιχειρήσεων.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, την 8.4.2018 το μεσημέρι, στον Ασπρόπυργο Αττικής, προσέγγισαν αλλοδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.1.2018 έως την 2.5.2018, στο Ναύπλιο, το Αργος, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, καθώς και σε περιοχές της Αττικής, διέπραξαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων ημεδαπών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, καθώς και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε επιχειρήσεις ημεδαπών, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα ημεδαπών, αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

Πηγή:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια