Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιωάννα Γκελεστάθη: Χρειάζεται πολιτική βούληση να ζούμε σε κράτος και όχι σε ξέφραγο αμπέλι

Τις προτεραιότητες της για το νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, που είναι αφενός να ανοίξουν πολλές καλές νέες δουλειές και αφετέρου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές, παρουσιάζει
στο insider.gr η κυρία Ιωάννα Γκελεστάθη. Η ίδια θεωρεί ότι ο νότιος τομέας των Αθηνών θα βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ενώπιον μιας κοσμογονίας ενώ θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι συντριπτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο νότιος τομέας των Αθηνών θεωρείται ο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενος, με μια σειρά από μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα του. Τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους των περιοχών;
Ο νότιος τομέας των Αθηνών θα βρεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ενώπιον μιας κοσμογονίας. Το εμβληματικότερο αν και όχι το μοναδικό επενδυτικό σχέδιο είναι η αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό το οποίο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λιμνάζει με τους αρμοδίους να δημιουργούν διαρκή προσκόμματα στην εξέλιξή του ανακαλύπτοντας άλλοτε αρχαιότητες και άλλοτε δάση στους μέχρι πρότινος διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης αεροσκαφών.
Τόσο η αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό όσο και τα υπόλοιπα επενδυτικά σχέδια θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των ανέργων των περιοχών καθώς δε θα είναι οι μόνοι αλλά σίγουρα θα είναι οι πρώτοι που θα ωφεληθούν από τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων καλά αμοιβόμενων θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια υλοποίησης αλλά και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των επενδυτικών σχεδίων. Οι αγορές και οι επαγγελματίες των περιοχών θα μπορέσουν επίσης να απολαύσουν τα οφέλη του κολοσσιαίου αναπτυξιακού κύματος που θα σκάσει στην ευρύτερη περιοχή ενδεχομένως μετεξελίσσοντας σε κάποιες περιπτώσεις τα προιόντα και τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών θα δουν την αξία της περιουσίας τους να εκτοξεύεται.    
Η ανάπτυξη όμως φέρνει μαζί της και μια σειρά από νέες προκλήσεις. Κίνηση, προβλήματα στάθμευσης, αύξηση στις τιμές των ενοικίων. Τι σκοπεύετε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση;
Τα αρνητικά παρελκόμενα που συνοδεύουν την ανάπτυξη είναι συντριπτικά λιγότερα συγκριτικά με τις θετικές πτυχές της και δεν πρέπει να φοβίζουν αλλά να κινητοποιούν τις τοπικές κοινωνίες. Η επικείμενη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής θα επιτείνει πιθανότατα την κίνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις έχει ήδη ενσωματώσει στο πρόγραμμά της υποδομές που θα δώσουν διέξοδο σε αυτό το ενδεχόμενο σχεδιάζοντας επέκταση της Αττικής Οδού προς Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο Ελληνικό.
Τα προβλήματα στάθμευσης αντιμετωπίζονται ευκολότερα καθώς κάθε νέο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει αυτονόητα και αντίστοιχη πρόβλεψη. Η αύξηση στις τιμές των ενοικίων είναι ίσως το πιο σύνθετο ζήτημα και η επίλυση αυτής της εξίσωσης είναι πράγματι δύσκολη. Το διαπιστώνουμε ήδη σε περιοχές που έχει ιδιαίτερη διάδοση η βραχυχρόνια μίσθωση μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού.
Το θέμα της ασφάλειας είναι ένα θέμα που ούτως ή άλλως απασχολεί την κεντρική πολιτική σκηνή. Τι συμβαίνει όμως στα νότια προάστια; Ποια είναι τα προβλήματα και πώς επιδιώκετε να τα λύσετε;
Η έξαρση της εγκληματικότητας ταλαιπωρεί και τα νότια προάστια. Ενδεικτικά σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Αργυρούπολη και το Ελληνικό, ο Άλιμος οι διαρρήξεις και οι κλοπές αυτοκινήτων είναι σε μεγάλη έξαρση ενώ σε περιοχές όπως του Ζωγράφου, ο Βύρωνας, η Καισαριανή έχει εκτροχιαστεί η αναρχική βία. Τα προβλήματα είναι δηλαδή κοινά με της υπόλοιπης επικράτειας όπως άλλωστε και η λύση τους. Ενίσχυση της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας Διας. Απαλλαγή των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας από πάρεργα. Ανανέωση του στόλου και εκσυγχρονισμός των επικοινωνιών. Κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου και δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Με μια κουβέντα πολιτική βούληση να ζούμε σε κράτος και όχι σε ξέφραγο αμπέλι.     
Γιατί επιλέξατε να πολιτευθείτε στο νότιο τομέα της Β’ Αθηνών; Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητές του;
Ο νότιος τομέας της Β’ Αθηνών θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας αναπτυξιακής έκρηξης που αξιοποιούμενη μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την επικράτεια. Οι σωστές πολιτικές κατευθύνσεις θα επιταχύνουν τις ενέργειες των επενδυτών και θα περιφρουρήσουν τα συμφέροντα των πολιτών. Διαμορφώνεται επομένως στην ευρύτερη περιοχή ένα ελκυστικό πολιτικό πεδίο δράσης. Η επιλογή μου ωστόσο είχε και έντονα συναισθηματικά χαρακτηριστικά. Πολλές πόλεις του νοτίου τομέα της Β’ Αθηνών όπως το Παλαιό Φάληρο, η Νέα Σμύρνη, η Καλλιθέα, ο Άγιος Δημήτριος, το Μοσχάτο και ο Ταύρος, η Ηλιούπολη, η Δάφνη και ο Υμηττός διατηρούν τα χαρακτηριστικά της γειτονιάς με αποτέλεσμα περιοδεύοντας σε αυτές να συνδέεσαι εύκολα με τους ανθρώπους.
Και ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες αναφορικά με την εκλογική σας περιφέρεια;
Εκτίμησή μου είναι πως τα δύο ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες τόσο στην εκλογική μου περιφέρεια όσο και στο σύνολο της επικράτειας είναι η ανεργία και η ανασφάλεια. Κατά συνέπεια οι δικές μου προτεραιότητες είναι αφενός να ανοίξουν πολλές καλές νέες δουλειές και αφετέρου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές.
Γιατί να ασχοληθεί με τα κοινά ένας νέος άνθρωπος. Τι προσδοκάτε από την κίνησή σας αυτή;
Η αγάπη ενός ανθρώπου - νεότερου ή μεγαλύτερου - για τα κοινά δε μπορεί να εξηγηθεί εύκολα σε κάποιον που δεν την αισθάνεται. Προσδοκία μου είναι όταν η προσωπική μου πολιτική διαδρομή φτάσει στο τέλος της να έχω συμβάλλει ώστε η πατρίδα μου να βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από αυτήν στην οποία βρισκόταν στην εκκίνηση της διαδρομής αυτής.    
 Μπαίνετε στην πολιτική κουβαλώντας ένα «βαρύ» και ιστορικό όνομα.  Πώς σας επηρεάζει;
Φέρω το όνομα ενός ανθρώπου - του Νίκου Γκελεστάθη - που στη συνείδηση των πολιτών συνδέθηκε με την τιμιότητα, την προσήνεια, την συνέπεια, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα. Εκτιμώ την αξία αυτής της προίκας και συναισθάνομαι το μέγεθος αυτής της ευθύνης.  
Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι Ευρωεκλογές είναι πρόκριμα για τις Εθνικές Εκλογές. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη και ποια η πρόβλεψή σας για το εκλογικό αποτέλεσμα;
Οι Ευρωεκλογές είναι πρωτίστως εκλογές για την Ευρώπη και για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα στο οποίο ανήκει και ο Manfred Weber τον οποίο υποστηρίζει για Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής έχουν προτάξει ως μείζονα διακυβεύματα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη τη φύλαξη των συνόρων και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να αποκαλύψει στους πολίτες όχι μόνο την Ευρωομάδα στην οποία ανήκει και τον υποψήφιο τον οποίο υποστηρίζει για Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής αλλά ακόμη και ποια είναι τα προτάγματά του τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Ασφαλώς όμως οι Ευρωεκλογές είναι και πρόκριμα για τις Εθνικές Εκλογές. Η κάλπη των Ευρωεκλογών είναι η πρώτη που στήνεται μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 και οι πολίτες θα την αξιοποιήσουν όχι μόνο για να εκφράσουν την άποψή τους για την Ευρώπη και για την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη αλλά και για να εκφράσουν την άποψή τους για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και το αποτέλεσμά της θα είναι συντριπτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ.       






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια