Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΥΕΘΑ: Προσπαθούμε να αποτρέψουμε τυχόν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία


Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας την εν εξελίξει «συζήτηση μεταξύ των δύο Μικτών Επιτροπών από την Τουρκία και από την Ελλάδα, με αντικείμενο τη συζήτηση των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ούτως ώστε με την εφαρμογή τους να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε την ένταση στο Αιγαίο και να σταματήσει η ανησυχία μήπως προκύψει κάποιο ατύχημα και προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο ανεξέλεγκτο».

 

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι «η προσπάθεια και το πνεύμα της συζήτησης μέχρι τώρα είναι καλό» και διευκρίνισε ότι «ασχολούμαστε με τα θέματα που έχουν σχέση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ό,τι άλλο κουβεντιάζεται είναι εκτός πραγματικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του , ο κ. Αποστολάκης εκτίμησε ότι «μοιραζόμαστε, τουλάχιστον έτσι φαίνεται, την αγωνία να βρούμε κάποιο τρόπο να μειωθούν οι εντάσεις και τα προβλήματα».

 

Υπενθύμισε δε ότι «η πρώτη κίνηση που κάναμε, αφού συναντηθήκαμε, ήταν ότι αποφασίσαμε να ορίσουμε αυτές τις επιτροπές, μία από την μεριά την δική του και μία από τη δική μου». Τους δώσαμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις όπως σας είπα και προηγουμένως και ελπίζουμε ότι θα προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι «δεν είναι η τελευταία συνάντηση, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν. Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία και βλέπουμε. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε.

 

 

 

Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την σημερινή επίσκεψη του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας όπου συζήτησε για την εξέλιξη των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού (υποβρυχίων και πυραυλακάτων αντίστοιχα) και τα προβλήματα των εργαζομένων ενόψει των διαγωνιστικών διαδικασιών για την εξεύρεση νέων επενδυτών.

 

Πηγή:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια