Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομοσπονδία Εξωτερικών Φρουρών: Είναι αδύνατον να καταργήσεις κάτι που δεν υφίσταται


Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών Φυλακών: Με αφορμή το απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στην Φρουρά Κορυδαλλού και δημοσιεύματα που ακολούθησαν, η
Ομοσπονδία μας κάνει γι ακόμα μία φορά γνωστή τη θέση της για νομιμότητα, διαφάνεια και εξυγίανση του χώρου των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας και δη του Κορυδαλλού, όπου υπηρετούν τα μέλη της Εξωτερικοί Φρουροί.
Είναι γνωστό ότι η Φρουρά Κορυδαλλού αντιμετωπίζει χρόνια και σημαντικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων καταπονημένες υποδομές, έλλειψη μέσων, έλλειψη προσωπικού, προβλήματα που μέχρι προσφάτως συχνά επιδεινώνονταν λόγω κακής διαχείρισης. Η νέα διοίκηση της Φρουράς του Κορυδαλλού δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσες και στοχευμένες προσπάθειες με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν ζήτησε «πίστωση χρόνου», ούτε κι εμείς προσφέρουμε τέτοια, καθώς τα ζητήματα του κλάδου μας, η ζωή και η ασφάλεια των συναδέλφων, των πολιτών και των κρατουμένων δε μπορούν να ανασταλούν. Πλην όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε κακόβουλες και ψευδείς κριτικές, ούτε να καταδικάσουμε πρόσωπα και προθέσεις εκ προοιμίου, για μικροπολιτικούς λόγους.
Προφανώς η «είδηση» που αμέσως μετά το τηλεφώνημα για βόμβα στην Υπηρεσία μας, περί δήθεν κατάργηση «ομάδας μηχανών» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς είναι αδύνατον να καταργήσεις κάτι που δεν υφίσταται.
Τα μέσα και οι υποδομές που διαθέτει η Υπηρεσία στον Κορυδαλλό, είναι στην διάθεση της Διοίκησης και σύντομα θα είναι πιο λειτουργικά και επανδρωμένα με προσωπικό που ήδη εκπαιδεύεται.
Η Ομοσπονδία μας δεν υποστηρίζει πρόσωπα. Υποστηρίζει θεσμούς και τους εκπροσώπους αυτών, όταν σέβονται και προσπαθούν ειλικρινά και έντιμα. Η σύγκρουση με παραμάγαζα, ομάδες με υπόγειες διαδρομές και όσους τους υποστηρίζουν είναι μάλλον κολακευτική για εμάς και αποδεικνύει ότι κινούμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Η κοινή αυτή προσπάθειά μας την οποία μας δήλωσε ότι ασπάζεται η νέα διοίκηση, ώστε να αποτελέσει η Φρουρά Κορυδαλλού μια υπηρεσία πρότυπο, λειτουργική, με σεβασμό στο προσωπικό της, με διαφάνεια, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα στο έργο της δεν θα ανακοπεί από απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες και άλλες κεκαλυμμένες απειλές.
Η Ομοσπονδία μας δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πορεία προς την διαφάνεια και την εξυγίανση στον χώρο μας, αποτελεί τόσο καταστατικό της σκοπό, όσο και προσωπική μας επιλογή.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωστίκας Γεώργιος                              Στιβακτάκης Γεώργιος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια