Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης - Δημόσιας Τάξης

Την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπέβαλε σήμερα στο Προεδρικό ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ιωνάς Νικόλάου. Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε πως αποδέχθηκε την παραίτηση του κου Ιωνά Νικολάου με ιδιαίτερη λύπη.

Σε δηλώσεις του ο παραιτηθείς Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε πως ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι παραιτείται, για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο. Πρόσθεσε, ότι δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τους χειρισμούς των καταγγελιών και ούτε έτυχε ενημέρωση για αυτές από την Αστυνομία. 

Ο κος Νικολάου, ανέφερε πως ανάμεσα στους λόγους παραίτητησης του είναι το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία και τα όσα γνωστοποιούνται αναφορικά με τους χειρισμούς και τις πιθανές παραλέιψεις, των αρμοδίων διωκτικών αρχών. 

Πρόσθεσε επίσης, πως οι συνεπακόλουθες προεκτάσεις του εγκλήματος αγγίζουν όχι μόνο την Αστυνομία αλλά και την ίδια την κοινωνία.  


Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, στο Προεδρικό θα μετέβαινε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο οποίος θα ενημέρωνε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον ορυμαγδό εξελίξεων και αποκαλύψεων που προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τη δράση του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Στη χθεσινή γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως κατά τη σημερινή συνάντηση, που έχει ζητήσει και θα έχει με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του και θα του επεξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές, "παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών".

Στην ανακοίνωση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αφήνει αιχμές και για τους χειρισμούς των διωκτικών αρχών στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου. Και σημειώνει με νόημα ότι ο ίδιος δεν έτυχε οποιασδήποτε ενημέρωσης και ότι οι ανακρίσεις και διερεύνηση των καταγγελιών αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Αστυνομίας, η οποία όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο αποτείνεται στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες. Και συμπληρώνει ότι η εκτελεστική εξουσία δεν έχει αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να αναμιγνύεται σε αυτές. 

«Παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό» τονίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης. 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια