Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Αξιωματικοί Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τον κ.Αρχηγό και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος

Ανακοίνωση των Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Γνωρίζεται ότι τη Δευτέρα 6 Μαΐου, στο πλαίσιο υπηρεσιακής σύσκεψης της φυσικής ηγεσίας, στην έδρα της Γενικής
Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, καθώς και οι δύο τοπικοί Αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΞΙ.Α από την Κομοτηνή, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη, καθώς και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα.
                   Στη συνάντηση, σε εγκάρδιο κλίμα, τέθηκαν υπόψη στον κ. Αρχηγό του Σώματος τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της και γενικότερα τις αστυνομικές υπηρεσίες της Α.Μ.Θ, τη τρέχουσα περίοδο. Η θεματολογία μας αρχικά επικεντρώθηκε στις υπάρχουσες δυσλειτουργίες από την ανελαστική εφαρμογή του Σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ, για το οποίο ζητήσαμε να εισακουστούν και οι απόψεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Α.Μ.Θ. για τοπική προσαρμογή του Σχεδίου, χωρίς εκποίηση της εμφανούς αστυνόμευσης. Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην συστηματική καταπόνηση του προσωπικού από τα πολλαπλά αστυνομικά καθήκοντα, στις 140 και πλέον κενές οργανικές θέσεις σε επίπεδο περιφέρειας, τα ζητήματα που προκύπτουν από την προ εξαμήνου διαταγή συγκρότησης συνεργείων σε 24ωρη βάση για την αντιμετώπιση & ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στον οδικό άξονα, τον ελλιπή υπηρεσιακό στόλο, το βαθμολόγιο των Αξιωματικών, τα ζητήματα των Ανθυπαστυνόμων, τα προβλήματα στην επετηρίδα των Αξιωματικών του ΤΕΜΑ, καθώς και στο γνωστό πρόβλημα πρόωρης αποστρατείας Αξιωματικών στις κρίσεις, λόγω αλλαγής του ασφαλιστικού νόμου.
       Ο κ. Αρχηγός εξέφρασε τη πεποίθηση ότι το Σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ υλοποιεί τη βασική αρχή και ανάγκη ύπαρξης ενός τουλάχιστον περιπολικού, με οδηγό και πλήρωμα, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Ωστόσο δέχτηκε ότι οι όποιες επιμέρους δυσλειτουργίες θα εξεταστούν συνολικά στη διαδικασία αξιολόγησης του Αρχηγείου, με την παρουσία των Αστυνομικών Διευθυντών της χώρας όπου θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις. Για τα ζητήματα των μεταναστευτικών ροών στη ευρύτερη περιοχή μας, δεδομένου ότι η περιφέρεια ΑΜΘ έχει 600χλμ χερσαία σύνορα με τις γείτονες χώρες (Βουλγαρία-Τουρκία) και αντιμετωπίζει διαχρονικά, σε μόνιμη βάση, ζητήματα σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, μας ενημέρωσε ότι εξετάζεται από το Αρχηγείο η δημιουργία – ίδρυση υπηρεσίας Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην περιοχή του νομού Έβρου. Για τα ζητήματα δε αμιγώς θεσμικής φύσεως, που αποτελούν και μέρος του Ψηφίσματος της Ομοσπονδίας μας, είναι σύνθετα και χρήζουν ειδικής μελέτης και σύστασης ειδικών υπηρεσιακών επιτροπών στο Αρχηγείο.
       Στο πλαίσιο της συνάντησης και για όλα τα ανωτέρω ζητήματα, εγχειρίστηκε στη Φυσική ηγεσία, αναλυτικό υπόμνημα προβλημάτων – προτάσεων, που συντάχθηκε για το σκοπό αυτό.
       Η Ένωσή μας, με διάθεση προσφοράς και αγωνιστικότητα, συνεχίζει το δίκαιο αγώνα της, μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες και τους προβλεπόμενους τύπους, για τη προώθηση και την υπεράσπιση των υπηρεσιακών και λοιπών συμφερόντων των μελών της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ                        ΑΓΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια