Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γεροβασίλη: «Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια - Δεν έχει δοθεί εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να μην επεμβαίνει»

Στην εκτίμηση πως στην περιοχή των Εξαρχείων δεν υπάρχει άβατο για τις δυνάμεις της αστυνομίας, στις οποίες «δεν έχει απαγορευτεί ποτέ να κάνουν επιχείρηση», προέβη από το βήμα της Βουλής, η
Όλγα Γεροβασίλη.
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο περιθώριο της συζήτησης για τις 120 δόσεις και τα θετικά μέτρα, έκανε λόγο για έναν «τεράστιο μύθο», που επικρατεί γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων.
«Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι δεν έχει απαγορευτεί ποτέ στην ΕΛ.ΑΣ. Να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Το λένε αυτό και κάποιοι που θέλουν ίσως να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα. Κι αυτό είναι σοβαρό. Κι αυτοί που το εκστομίζουν πρέπει να σκεφτούν ότι πρώτα πλήττονται οι ίδιοι προσπαθώντας να πλήξουν την ΕΛ.ΑΣ.».
Αφορμή πάντως για την τοποθέτηση της υπουργού αποτέλεσε αναφορά του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος επικαλέστηκε καταγγελία πολίτη πως τηλεφώνησε στην Τροχαία για να σταλεί περιπολικό και αξιωματικής υπηρεσίας του απάντησε ότι έχει εντολή να μην μπαίνει στα Εξάρχεια.
Επ’ αυτού η υπουργός διαβεβαίωσε πάντως πως θα διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να φανεί αν «κάποιος άλλος είπε στον αξιωματικό της τροχαίας να μην κάνει τη δουλειά του».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας δήλωσε πως «στα Εξάρχεια δεν μπορούν να γίνουν περιπολίες και έλεγχοι», προσθέτοντας ότι «κάποιοι σε αυτό το χώρο που ονομάζεται Εξάρχεια, δεν επιθυμούν να υπάρχει νόμος, τάξη».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια